Annonce
Sport

Endnu et mesterskab til byen: Aarhus får EM i sejlads

Danmark var værter for VM i sejlads i 2018. Dengang deltog mere end 1400 sejlere fra 85 nationer. Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/Aarhus 2018
Aarhus skal være vært for europamesterskabet for 49er, 49erFX og Nacra 17-klasserne til næste år. Det bliver det første internationale mesterskab i Aarhus siden 2018.

SEJLSPORT: Aarhus får EM for tre sejlsportsklasser i 2022. Det skriver eventorganisationen Sailing Aarhus i en pressemeddelelse.

De tre sejlsportsklasser er 49er, 49erFX og Nacra 17 og skal afholdes fra 5. til 10. juli 2022.

Det vil derfor være det største sejlsportsmesterskab i Aarhus siden 2018, hvor der blev afholdt verdensmesterskab i byen.

Annonce

- Aarhus er et sublimt sted for sejlsporten, og vi ser frem til at møde den enorme opbakning fra det danske sejlsportsmiljø igen. Lige siden den episke OL-sejr til Jonas Warrer har vores klasse og Danmark været tæt forbundet. Vi kan ikke vente med at komme tilbage, fortæller Jyrki Jarvi, præsident for 49er-klassen i pressemeddelelsen.

Århusianske medaljefavoritter

Alle tre klasser har århusiansk islæt over sig, når sommerens OL i Japan løber af stablen.

I 49er-klassen har århusianske Jonas Warrer kvalificeret sig med sin makker Jakob Precht. Warrer kom på den almene danskers læber, da han i 2008 vandt OL-guld med sin tidligere makker Martin Kirketerp i et kæmpestort drama, hvor man vandt guldet i en konkurrerende båd fra Kroatien uden at have fået lov.

Derudover har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, begge Aarhus, kvalificeret sig i 49erFX-klassen, mens Lin Ea Cenholt har kvalificeret sig i Nacra 17-katamaranen med sin sjællandske kompagnon Christian Peter Lübeck.

Baad og Thusgaard vandt VM-sølv i 2019, mens Linholt og Lübeck vandt bronze i deres klasse samme år.

- Med tre olympiske klasser er det den største event, vi står for at afvikle siden Hempel Sailing World Championship, så vi glæder os til at genskabe den stemning, som vi oplevede på havnen dengang. Derudover glæder vi os over, at det strategiske samarbejde med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark igen bærer frugt, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

Det forventes, at der kommer til at stille op mod 200 besætninger til start fra 35 nationer, når EM skal afholdes næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce