Annonce
Aarhus

Aarhus får en ny modefest

Århusianerne kan glæde sig til byens nye modefest i august. Både modebranchen, kommunen, regionen og byens butikker bakker op.

Det bobler og syder i modebranchen i Aarhus, der barsler med både en ny mode-event, et nyt modemagasin og en ny fælles arbejdsplads på havnen. Alle tre ting i nytænkte kreative varianter, der endnu ikke er set.

Annonce

Modefesten, Wave Aarhus Fashion Movement, bliver 21-23. august og er som noget nyt lige så meget for forbrugerne som for modebranchen selv. Der bliver mange andre events end messen, som bliver åben for alle, så forbrugerne kan komme ind og se næste års trends.

»Det betyder, at modefirmaerne ikke bare hænger en stang med tøj op. De skal tænke mere oplevelsesorienteret,« siger Christoffer Immanuel, der er leder af Wave og den ene fjerdedel af det kreative bureau Culture Works, som i høj grad står bag Wave og har arbejdet med projektet i et år.

»Vi har holdt en lang række møder og har fået masser af positiv respons. Der er stor opbakning. Så sent som i torsdags sagde Bestsellers flagskib Vero Moda ja til at gå ind i projektet. Ikke fordi de skal give en masse penge eller imponere nogen, men fordi det er et stort, professionelt firma, som vil bruge sin kapacitet, kreativitet og kompetencer på at få Wave til at lykkes,« fortsætter en glad Christoffer Immanuel.

»Bestseller har valgt at placere sit hovedkontor i Aarhus og vil gerne være med til at lave et fedt modemiljø i byen, så vi kan holde på talenterne,« uddyber Wave-lederen.

Der står en selvejende institution bag Wave Aarhus Fashion Movement, ligesom det nye Note Magazine og det kreative kontorfællesskab, The Fashion Hub, skal hvile i sig selv økonomisk.

»Wave er ikke bare en modeuge, som for eksempel i København. Det er et movement, der er levende og i bevægelse hele året. Det er en bølge, der spreder ringe i vandet. Uddannelsesinstitutionerne, byens butikker, musiksteder og kulturinstitu- tioner er med. Vi arbejder på at lave et Wave-pas, der giver adgang til hjertet af Wave, som bliver i den gamle kornsilo på havnen, men også for eksempel på Aros og Voxhall.«

Byens butikker skal ved denne lejlighed for en gangs skyld ikke tænke på tilbud, lave priser og lange åbningstider, men prøve at vise, hvad mode er.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce