Annonce
Kultur

Aarhus får et nyt galleri

Niels Frank er første udstiller i det nye galleri. Værkerne bag ham er ikke med på udstillingen. Foto: Axel Schütt
Galleri Ellekilde & O åbner på Åboulevarden med værker af Niels Frank.

AARHUS: Aarhus får et nyt galleri, der åbner lørdag 16. november. Det hedder Galleri Ellekilde & O og ligger på Åboulevarden 43.

- Vi har en fascination af kunst og har savnet et galleri, hvor der satses på et smallere udvalg af værker af høj kvalitet og med skiftende udstillinger, siger galleriets leder Christian Overgaard.

Det nye sted åbner med en udstilling af kunstneren Niels Frank, der tidligere boede i Solbjerg og nu bor og arbejder i Svenstrup ved Hammel. "Mellem sort og hvid" er titlen på udstillingen. Der er fernisering lørdag kl. 14. I samarbejdet bliver kunstneren inddraget helt ned i detaljebeslutninger om hvilke aspekter af værkerne, der fremhæves i det trykte materiale, der udarbejdes til hver udstilling. Det gælder også for Niels Frank, oplyser galleriet. - Lidt atypisk hedder hans udstilling ”Mellem sort og hvidt”. Værkerne afspejler, at Niels Frank har hentet inspiration i japansk minimalisme og nordiske landskaber, siger Christian Overgaard og fortsætter: Galleri Ellekilde & O er tænkt som et sted, hvor det er muligt at erhverve sig kunst af høj kvalitet, og samtidig at være et kulturtilbud til byen. Christian Overgaard har erfaring som iværksætter, men at være erhvervsdrivende med kunsten som omdrejningspunkt er nyt for den 24-årige århusianer.

Han mener, at det skal være en oplevelse at besøge galleriet og vil holde ferniseringer og talks.

Annonce

Udstillingen

  • Udstillingen "Mellem sort og hvidt". Værker af Niels Frank.
  • Galleri Ellekilde & O, Åboulevarden 43, Aarhus.
  • Fernisering lørdag 16. november kl. 14. Kunstneren vil være til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];