Annonce
forside

Aarhus får flere små boliger

<p>Ringgården på Ringgaden er blevet totalt fornyet, men nu får Aarhus Kommune mulighed for at bygge nye almene boliger. Foto: Kim Haugaard</p>

Aarhus har fået penge til at bygge flere små boliger. Pengene er målrettet boliger til flygtninge, men der kommer også familieboliger for pengene.

54 kommuner har fået del i de penge, der tidligere på året blev afsat til at bygge små, billige boliger i de kommuner, der stod til at skulle huse mange flygtninge.

Alle kommuner, der havde søgt penge fra den 640 millioner kroner store pulje, har fået deres ansøgning imødekommet. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Gentofte Kommune er med et tilskud på mere end 42 millioner kroner den kommune, der får klart den største del af midlerne. Nummer to er Aarhus med 36,7 millioner.

Annonce

Men Aarhus Kommune understreger, at de nye billige boliger ikke kun skal gå til flygtninge.

»Omkring halvdelen af de nye boliger skal være familieboliger, mens den anden halvdel bliver små boliger under 55 kvadratmeter målrettet flygtninge og socialt udsatte,« lyder det i en pressemeddelelse.

For selv om puljen er målrettet de kommuner, der står til at skulle tage imod mange flygtninge, så er der altså ikke noget krav om, at det kun skal være flygtninge, der bor i dem.

»En bolig er en bolig. Vores største socialpolitisk problem er i forvejen manglen på billige boliger, og vi kan ikke kontrollere, om det er en flygtning eller en hjemløs, der flytter ind,« siger Aarhus' rådmand for sociale forhold, Thomas Medom (SF).

Og behovet for billige boliger i kommunen vil kun stige, forudser han. Den særligt lave integrationsydelse til flygtninge er netop trådt i kraft, og til efteråret træder det såkaldte kontanthjælpsloft i kraft. Oven i det er optaget på byens universitet rekordhøjt.

500 almene boliger

Aarhus Kommune får med pengene mulighed for at opføre ca. 500 almene boliger i byen. Omkring halvdelen af de nye boliger skal være familieboliger, mens den anden halvdel bliver små boliger på under 55 kvm. målrettet flygtninge og socialt udsatte.

»Aarhus skal have flere boliger, der er til at betale. Billige boliger skaber mindre ulighed og giver en by med en mere blandet beboersammensætning på tværs af indkomst, generationer og kulturer. Med denne bevilling kan vi sikre, at der også er boliger til borgere med lave indkomster, fx flygtninge, enlige og studerende."«

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz glæder sig også over tilskuddet og forventer, at de små boliger bliver opført i forbindelse med flere af de allerede planlagte almene boligbyggerier i 2016 og 2017.

De nye boliger er en del af en større indsats på det almene boligområde i Aarhus Kommune, hvor man opfører ca. 1.600 nye almene familieboliger over de næste fire år samt nye almene studieboliger i bl.a. Gellerup og på Godsbanen.

De samlede ansøgninger fra landets kommuner beløb sig kun til cirka 515 millioner kroner, og ministeriet regner med, at der vil kunne opføres i alt 8200 boliger i de 54 kommuner.

De penge, der er til overs i puljen, ryger tilbage i statskassen, oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Strejke fra morgenstunden: Mere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce