Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Aarhus får nu endnu bedre kollektiv trafik

Aarhus fortjener endnu bedre kollektiv trafik, og nu er der godt nyt. Socialdemokratiet har nemlig sammen med et bredt flertal i Folketinget uden om regeringen taget et vigtigt skridt i den retning.

Den nye aftale om bedre og billigere kollektiv trafik betyder nemlig, at staten nu investerer hele 762 millioner kroner, der skal styrke Danmarks infrastruktur. Det kommer også Aarhus til gode.

Danmark er en verdensførende cykelnation, og den danske cykelkultur er både god for miljøet og for folkesundheden. Og selvom Aarhus er kuperet, er byen en fremragende cykelby, og cyklismen er en vigtig del af byens identitet.

Derfor bringer aftalen gode nyheder til byens tusindvis af cyklister. Aftalen giver nemlig et rygstød på 100 millioner kroner til cyklister landet over med en cykelpulje til kommunale cykelprojekter, som også vil gavne Aarhus, ganske som tidligere statslige cykelpuljer har givet betydelige bidrag til nybyggeri af f.eks. cykelstier og cykelparkering i Aarhus. Den ny cykelpulje kan give århusianerne endnu bedre muligheder for at cykle til og fra arbejde, studie, familie og venner - f.eks. gennem oprettelsen af flere supercykelstier.

For Aarhus betyder aftalen også, at der afsættes 40 millioner til en forundersøgelse af 2. etape af letbaneprojektet i Aarhus. Derudover skal det undersøges, om der kan laves en ny terminal i Brabrand, der kan koble letbanen op på regionaltog, fjerntog og busser.

Når det er vigtigt at undersøge letbanens 2. etape, så er det, fordi letbanen vil kunne styrke den kollektive trafik i Aarhus og Østjylland og dermed knytte den østjyske byregion endnu tættere sammen. Det vil være til gavn for borgere og erhvervsliv - og til gavn for den økonomiske udvikling i hele regionen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce