Annonce
Aarhus

Aarhus får ny filmfestival

Her foregår Aarhus' nye filmfestival: Biografen Øst for Paradis med den hyggelige atmosfære. Foto: Kim Haugaard
Biografen Øst for Paradis viser internationale kvalitetsfilm ved festivalen i oktober.

AARHUS: Aarhus får en filmfestival, og Øst for Paradis lægger sæder og lærreder til.

Annual Copenhagen Film Festival for uafhængige filmskabere laver nu en udløber til Aarhus efter tre år i København.

Annual Aarhus Film Festival sigter efter at skabe samme hyggelige atmosfære som i hovedstaden, oplyser arrangørerne.

Deltagerne kommer fra hele verden, og festivalen skal foregå torsdag 3. oktober kl. 18-22 i biografen Øst for Paradis.

Der bliver uddelt en del priser, og adgang er gratis.

Annual Aarhus Film Festival arrangeres af HF Productions, et internationalt produktionsfirma, der driver flere filmfestivaler i verden. Det er et kollektiv af filmskabere, producenter og marketingfolk.

Annonce

Annual Aarhus Film Festival

Annual Aarhus Film Festival foregår torsdag 3. oktober kl. 18-22 i biografen Øst for Paradis i Paradisgade.

Tre danske film

Blandt de film, der bliver vist, er tre danske.

Det er i kategorien Bedste danske produktion "The Casting of an Innocent Woman" skabt af Jacob Thomas Pilgaard. Den handler om skuespilleren Sara, som er til audition til sin første rolle. Hun må her stå ansigt til ansigt med et mørkt kapitel i sin fortid.

"Memoirs of Dorete" er med i kategorien Bedste danske produktion. Den er lavet af Kristof Z. Markovics og handler om taxachaufføren Christian, som samler den gamle kvinde Dorete op. Hun vil ikke kun køres til ét stop, men flere, og da Christian minder hende om hendes mand, fortæller hun historier, og turen ændrer hans liv.

"The Visitor" er den tredje danske. Den er med i kategorien "Bedste lystspil" og er lavet af Jesper Isaksen.

En røver på flugt gemmer sig i den vilde natur, da han opdager et ensomt hus med en kvinde. Hun inviterer ham til kaffe, og mod alle odds skaber de en uforlignelig alliance.

Derudover er der film fra Finland, Norge (to), Island, Schweiz, Tyskland, Polen, USA og Hong Kong.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce