Annonce
Navne

Aarhus får ny professor i fosterdiagnostik

Læge og dr.med. Ida Vogel er ansat som klinisk professor i fosterdiagnostik på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Læge og dr.med. Ida Vogel er ansat som klinisk professor i fosterdiagnostik på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her udvikler og validerer hun nye genetiske metoder, så gravide kan tilbydes tidlig diagnostik og kompetent rådgivning i tilfælde af komplikationer.

Ida Vogel og hendes kolleger sikrer, at gravide bliver undersøgt med og behandlet på baggrund af de nyeste diagnostiske metoder. Det gælder både i forhold til screening af alle gravide og i forhold til diagnostik i de tilfælde, hvor fostret viser tegn på f.eks. misdannelser. Den tidlige diagnostik hjælper også lægerne til at give den bedst mulige behandling i forbindelse med fødslen og spædbarnsperioden, ligesom den giver gravide mulighed for at tage eventuelle forholdsregler tidligt i forløbet, hvis fostret f.eks. har en genfejl.

Som ny professor ønsker Ida Vogel at arbejde videre for, at dansk fosterdiagnostik kan bevare sin førende position internationalt. Danmarks unikke registre og data gør, at hun og kollegerne kan lave forskning, som er umulig – eller i bedste fald besværlig – i de fleste andre lande. Og udviklingen i fosterdiagnostikken følges med betydelig interesse af både samfund og sundhedsvæsen.

Ida Vogel tiltræder professoratet, som er delvist finansieret af Novo Nordisk Fonden. Hun fortsætter sideløbende som forskningsleder på Center for Fosterdiagnostik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce