Annonce
Aarhus

Aarhus får ny Starbucks i historiske omgivelser

<p>Latten hos Starbucks i hjertet af Aarhus i Latinerkvarteret bliver i fremtiden serveret i Borgportens tidligere isenkram-forretning, hvor renoveringen er sket i overensstemmelse med de rustikke, gamle rammer.</p>

Om en uge åbner Starbucks i Borgporten sin anden kaffebar i Aarhus i historiske omgivelser ved indgangen til Latinerkvarteret.

Annonce

Der er kælet for rammerne, når Starbucks, verdens største kaffebar-kæde, om en uge åbner sin anden butik i Aarhus i Latinerkvarteret på kanten til Store Torv.

Adressen er nærmere bestemt Borgporten i den mere end 100 år gamle ejendom, der blev Aarhus' første butiksarkade.

Det er tre år siden, århusianerne fik deres første Starbucks, som kan opleves i Salling, der under Dansk Supermarkeds-kæden driver 15 af kædens kaffebarer i Danmark som franchaise.

Borgporten-ejendommens arkitektur er respekteret i indretningen, hvor cafégæsterne kan nyde kaffen med udsyn til fritlagt murværk og gamle søjler. Den nye kaffebar åbner tirsdag 23. august klokken 10 med musik fra en dj og goodiebags til de første 150 kunder.

Blandt andre Karin Salling og Marianne Bedsted, direktør for Starbucks Salling og Carl's Jr. er med, når det går løs i lokalerne, der tidligere husede byens sidste isenkræmmer, Borgportens Isenkram.

Storemanager Elisabeth Madsen glæder sig meget til at byde århusianere og alle aldre indenfor.

»Der er en helt særlig stemning i de lokaler. De er fuldstændig fantastiske, og det har vi stor respekt for og har værnet om i vores indretning,« siger Elisabeth Madsen.

Som nærmeste nabo får Starbucks i øvrigt Illums Bolighus, der i midten af oktober rykker fra Hasle og ind i det centrale Aarhus.

Gæsterne kan blandt andet i de nye omgivelser nyde synet af de gamle søjler samt det rensede og fritlagte murværk, der igennem de seneste årtier har været gemt bag vareudbuddet i Borgportens Isenkram. Målet med indretningen har været at få ejendommens historiske kvaliteter frem, og det er et team af arkitekter og designere fra Starbucks' europæiske hovedsæde i Amsterdam, der har stået for indretningen med blandt andet rustikke trægulve og håndmalet kunst på væggene.

Den nye Starbucks, der bliver den første selvstændige café i Aarhus, vil også byde udeservering. Baristaerne vil servere kaffen frem til klokken 22, indtil festugen er ovre. Normal åbningstid bliver klokken 7.30 til 20.00.

Starbucks på Store Torv er den 21. Starbucks i Danmark. Siden 2012, har Dansk Supermarked Group og Starbucks åbnet 15 Starbucks i Danmark - nogle af dem ligger som en del af Dansk Supermarkeds varehuse som Salling, Føtex og Bilka, andre ligger på selvstændige strøgadresser.

Starbucks havde tidligere også café i Storcenter Nord, men den butik er lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce