x
Annonce
Aarhus

Aarhus får sundhedspark til 45 millioner kroner

SPARK-parken bliver den første af sin art i verden, mener initiativtagerne. Den skal binde området ved MarselisborgCentret sammen til en helhed med plads til rehabilitering, leg, motion og masser af regnvand fra veje og tage. Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue

Det gamle Marselisborg Hospital, der nu er kommunens rehabiliteringscenter, får en grøn oase af en storpark med indbygget sundhed og aktiviteter.

AARHUS: MarselisborgCentret bliver i løbet af få år beriget med en ny storpark med navnet SPARK til intet mindre end 45 millioner kroner. Parken bliver verdens første af sin art, der forener sundhed, park, aktiviteter, rehabilitering og klimatilpasning.

Det mener folkene bag det store projekt på det tidligere Marselisborg Hopspital. Navnet SPARK hentyder til forbogstaverne i parkens hovedingredienser; Sundhed, park, aktiviteter, rehabilitering og klimatilpasning, og det bliver den århusianskle tegnestue i Grønnegade Kristine Jensens Tegnestue, som skal stå bag de arkitektoniske streger i det ambitiøse projekt.

MarselisborgCentret samler for Aarhus Kommune og Region Midt en stribe revalideringsopgaver for blandt andre hjerneskadede og en stribe andre skader.

- Parken forvandles til en grøn oase, der blandt meget andet understøtter de rehabiliterings-initiativer, MarselisborgCentret tilbyder brugerne, siger Jørgen Nørby, der er formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Sammen har MarselisborgCentret, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Vand, Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal afsat 45 millioner kroner til SPARK-projektet og den nye park.

- Ikke alene bliver området klimatilpasset, men projektet medvirker også til at skabe nye rehabiliteringsformer og møder på tværs af grupper. Og så bliver det bare et fantastisk smukt og indbydende åndehul i Aarhus, siger projektleder Gustav Z. Brade fra Realdania.

Annonce

Fakta

Konkurrencen om at tegne og idéudvikle den nye SPARK-park er udskrevet af MarselisborgCentret, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Vand, Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Sammen har de afsat 45 mio. kr. til omdannelse af området ved MarselisborgCentretAarhus Kommune ejer det grønne område mellem Skanderborgvej og MarselisborgCentret

Region Midtjylland og Aarhus Kommune ejer i fællesskab MarselisborgCentrets bygninger og de grønne områder tættest på centret

Vandløb, æblelund og ny skov

Området får en ny ind- og udkørsel fra Kongsvang Allé, og Hospitalsvejen, der adskiller parken fra MarselisborgCentret, sløjfes. En ny vej og nye stier skal binde MarselisborgCentret og parken sammen til en helhed med vandløb, grønne områder, æblelund og skovområder.

Parkens nye stier skal åbne området op og invitere borgerne indenfor. Stierne skal inspirere til aktiviteter, bevægelse og naturoplevelser for alle brugere, og anlægges så alle uanset funktionsniveau kan færdes trygt på dem.

- Området kan hjælpe brugerne af centret, naboerne og alle andre til at komme ud i parkens natur. Unge, ældre, friske og svækkede kan alle få oplevelser i parken. Jeg glæder mig over, at parken også bliver ældrevenlig, siger Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Anlægsfasen forventes at strække sig fra foråret 2018 til slutningen af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Supermarkeder mærker stigning i omsætning: Ris, pasta, mel og andre basisvarer hitter i indkøbskurvene

CORONAVIRUS

Liveblog: Mere end 7000 meldte sig ledige i går -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Annonce