Annonce
Mærk Aarhus

Aarhus fejrede de bedste af de bedste

Byens Bedste 2021 tredje 3. Omgang og STEMNING.
Jada tog salen med storm, da Århus Stiftstidende for 15. gang afviklede Byens Bedste

- Jeg har været med til Byens Bedste mange gange, men den her aften var virkelig en af de allerbedste. Sikke en stemning og helt fantastisk underholdning.

Sådan lød det fra en gæsterne ved torsdagens Byens Bedste.

Det var Hermans i Tivoli Friheden, der lagde hus til festen, og fra start var det tydeligt, at stemningen var noget ud over det sædvanlige. Eller som vært Anders Breinholt konstaterede:

- Det virker som om, at folk vil fejre de kom godt gennem det seneste års corona-nedlukninger, og nu virkelig vil give den gas.

Det blev bestemt ikke mindre som aftenen skred frem, og først Andreas

Odbjerg og siden Simone Tang og JJ Paolo indtog scenen. Specielt sidstnævnte fik gang i festen, men underholdningen kulminerede, da den danske sangerinde Jada på det nærmeste væltede salen med sin fantastiske sangstemme.

Jubel i Salling

Jubel var der bestemt også masser af hos de mange vindere i de 14 forskellige kategorier. Helt forståeligt, for en sejr i Byens Bedste er noget, der kan få stor betydning for en butik. Ud over hæderen kan vinderne nemlig ofte se frem til et år med betydelig større omsætning.

Således har flere mindre butikker kunnet registrere omsætningsfremgang på både 20 og 30 procent, og nogle endda langt højere.

Men at det også betyder noget for de store butikker blev tydeligt understreget, da Salling hele to gange måtte på scenen. Først som vinder af kategorien Byens Bedste service og siden som vinder af Byens Bedste shoppingcenter. Efter to år at have set Magasin løbe med titlen som Byens Bedste shoppingcenter, brød der for alvor jubel ud hos Sallings personale, da de i år vandt begge priser.

Det er så fedt det her, og det betyder ufatteligt meget, lød det fra vinderne.


Byens Bedste shoppingoplevelse

Magpie Lane Vintage

RAA Aarhus

Tintin butik

Søstrene Grene

Bang & Thy


Byens Bedste brød

David Breadhead

Briancon

Brød’rene Juul

und Butter

Jumbo Bakery & Eatery


Byens Bedste familieudflugt

AWC - Aarhus

Watersports Complex

Tivoli Frihedens julemarked

Væksthusene

Moesgaard Museum

Gartnergården Aarhus


Byens Bedste service

Salling Super

Arla Unika

Ana Frugt & Grønt

GrejFreak

Fisken & Gemüsen


Byens Bedste skønhedsoplevelse

Pure Nature Spa & Wellness

SociétéG28

Birthe Gleerup

Sjæl Aarhus

Uno Más


Byens Bedste kulturoplevelse

SailGP

Øst for Paradis

ARoS

Den Gamle By

AGF


Byens Bedste takeaway

Tokyo Kitchen

Mundret

Il Locale

Kødstadens Burger Joint

Græm Grill


Byens Bedste corona-initiativ

Nabo Kiosk

SeierSilent/Seier Fitness

De grimmeste aftner

EM Ceres Park

Sick Project - Tor Fabian


Byens Bedste byudvikling

Joops Have

Nye

Store Torv

Bassin 7, Aarhus Ø

Æggepakkeriet


Byens Bedste spisested

Atelier 33

Bardok

Teater Bodega

Restaurant Hærværk

GaijinRamen

Restaurant ET


Byens Bedste cafe

CaféFaust

Hamanns Emma 1990

Åland

CaféEnglen

Landcafé


Byens Bedste shoppingcenter

Bruuns Galleri

Magasin

Salling

Paustian

Storcenter Nord


Boye pokalen

Lisa Kjær Gjessing

Anders Antonsen

Julie Leth


Århus Stiftstidendes Ærespris

Kirsten Jørgensen

Steffen Wich

Torben Dreier

Lisa Gjessing sparkede sig vej til Boye-pokalen

Selv om man er PL-guldvinder kan man stadig godt blive rørt over at blive hædret i sin hjemby.

Når man har prøvet at stå øverst på præmieskamlen ved et PL, så skulle man ikke tro, at det at gå på scenen foran 700 feststemte gæster i Hermans i Aarhus kunne få nerverne frem, men da Lisa Kjær Gjessing torsdag aften fik sit navn råbt op som tegn på, at hun er årets modtager af Boye-pokalen, så var det med lige glæde og nervøsitet, at hun gik på scenen ved Byens Bedste i Hermans.

- Det er en kæmpe ære at få sådan en pris, især fordi jeg er her fra Aarhus, så det betyder rigtig meget for mig. Det er faktisk første gange, jeg nogensinde er nomineret til en pris i Aarhus. Nogle tror, man skal blive ved med at kæmpe for at komme til PL og vinde det, men nej, nej, det store mål var det her, lød det med et grin fra Lisa Gjessing.

Den 43-årige taekwondo-kæmper fik prisen, som har været uddelt siden 1955, for sin store præstation under sommerens para-olympiske lege i Japan. Her maste aarhusianeren enhver form for modstand på vejen til guldet.

Samtlige kampe blev vundet i overbevisende stil. Selv i finalen var der klasseforskel. Her vandt Gjessing med hele 32-14.

På niveau med idolerne

Det var den tidligere hækkeløber og dobbelte Boye-pokal vinder Sara Slott Petersen, der overrakte pokalen til Lisa Gjessing. Og det var virkelig noget, der betød noget for Lisa Gjessing.

- Jeg har været med til Aarhus Kommunes sportsfest mange, mange gange, og det har været store idoler for mig, der har vundet den her pokal, for eksempel Sara Slott. Så det er helt fantastisk, at det i dag er mig, der kan løfte pokalen, sagde Lisa Gjessing.

Også formanden for parasport i Danmark, John Petterson er meget glad for, at Lisa Gjessing med anerkendelsen får sit navn på en pokal med så mange store sportsstjerner.

- Det siger jo meget, og det følger alt det, som vi generelt arbejder for, hvor vi gerne vil have, at vores atleter bliver sidestillet med de tilsvarende olympiske atleter. Så de får den anerkendelse for den indsats, de lægger i deres sport ligesom alle mulige andre. Og den her anerkendelse og ligeberettigelse mellem de olympiske og paralympiske atleter, er noget af det, jeg har arbejdet meget med. Det betyder meget, og det viser jo, at vi er nået langt frem, sagde John Petersson.

Også hovedpersonen selv satte kort efter prismodtagelsen pris på, at parasporten vinder indpas i danskernes bevidsthed.

- Jeg er vildt glad for, at der kommer fokus på parasporten, for der mangler paraatleter. Der er så store muligheder for de atleter, de skal bare ud at finde dem. Jeg har selv fået så sindssygt meget ud af den karriere, jeg har haft her og de oplevelser, sagde Lisa Gjessing.

Med prisen følger 20.000 kroner betalt af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Manden med den røde jakke løb med æresprisen

En tydelig rørt Torben Dreier fik stående ovation, da han blev tildelt den fornemste pris ved Byens Bedste 2021.

Normalt er Torben Dreier en mand, der altid tænker på andre før sig selv, og som har det bedst med at stå lidt uden for rampelyset og trække i trådene.

Men torsdag aften var det Torben Dreier selv, der måtte træde en tur ind i rampelyset, da han ved Byens Bedste 2021 løb med den fornemste pris af dem alle, nemlig Århus Stiftstidendes ærespris.

Og det var et særdeles populært valg. I hvert fald rejste samtlige 700 tilskuere sig og klappede og jublede Torben Dreier op på scenen, kort efter borgmester Jacob Bundsgaard havde udråbt vinderen af æresprisen.

- 1000 mange tak. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Det er en kæmpe ære at få prisen. Ikke mindst når man er oppe mod så gode kandidater, sagde Torben Dreier, der blandt andet fik prisen for indsatsen gennem 38 år som skoleleder hos FO Aarhus.

Torben Dreier var nomineret sammen med den tidligere basketballtræner Steffen Wich samt Aarhus’ mangeårige nu tidligere direktør for Kultur- og Borgerservice, Kirsten Jørgensen.

Med Steffen Wich som cheftræner har Bakken Bears vundet hele 13 guldmedaljer og 8 pokaltitler. Ingen anden dansk træner i en holdsport kan prale af så imponerende en statistik.

Ud over jobbet som træner har Steffen Wich i 20 år været leder af Eliteidræt Aarhus og har derudover haft en lang række tillidsposter som eksempelvis hovedformand i IK Skovbakken.

I modsætning til Wich og Dreier hører Kirsten Jørgensen måske ikke til blandt de mest kendte århusianere. Men hvis offentligheden havde bedre kendskab til, hvad Kirsten Jørgensen har lavet i sine mange år som direktør i Aarhus Kommunes kultur- og borgerservice, så ville mange anerkende indsatsen.

- Det er nemlig i høj grad Kirstens fortjeneste, at Aarhus i dag er den fremragende kulturby, den er. Kirsten Jørgensen spillede en hovedrolle, da Aarhus i 2017 var kulturhovedstad, og hun har også stor andel i, at byen på så mange andre områder er et kulturmæssigt fyrtårn, sagde Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby, da han begrundede nomineringen af Kirsten Jørgensen.

Rød jakke og smittende latter

Jan Schouby kaldte Torben Dreier en ildsjæl af de helt store, og begrundede blandt andet nomineringen således:

- Torben Dreier har en finger med i utrolig mange ting rundt omkring i Aarhus. Han har altid haft et svagt punkt for de skæve eksistenser og for folk, der af forskellige årsager måske ikke har haft det så let her i livet. Og utallige er de gange, hvor Torben er gået forrest, når det har handlet om at skaffe midler til forskellige godgørende formål. Derfor er det heller ikke mange aarhusianere, som ikke kender manden med den røde trøje og det smittende grin, sagde Jan Schouby med henvisning til, at Torben Dreier altid er iklædt en rød trøje, når han er på arbejde.

Torsdag aften var trøjen dog skiftet ud med en jakke, men naturligvis stadig i den røde farve.

Stærkt felt

Århus Stiftstidendes ærespris gives til en person eller en organisation, der har stået for nye initiativer, enestående events, eller en ganske særlig indsats for Aarhus over længere tid – til glæde for byens borgere og byen. Vedkommende har med engagement og entusiasme leveret et bidrag til byens udvikling, der er kendt og anerkendt.

Som vinder af Århus Stiftstidendes ærespris kommer Torben Dreier i fornemt selskab.

Tidligere har prisen således blandt andet været givet til Jacob Haugaard og Grøn Koncert, Aarhus Pride, SPOT Festival og ikke mindst Karin Salling.

Sidste år gik prisen til AGFs cheftræner David Nielsen.

- Da jeg i sin tid kom til Aarhus, virkede byen virkelig stor, og jeg var ikke helt sikker på, at jeg ville falde til. Men det gik hurtigt, og i dag er jeg virkelig glad for byen og for at yde mit lille bidrag til at gøre Aarhus til en fantastisk by for alle, der bor og lever her, sagde Torben Dreier.

At den altid smilende skoleleder virkelig er en populær mand ses også af det faktum, at det i dagene efter prisuddelingen væltede ind med lykønskninger på de sociale platforme.

Således fik Torben Dreier langt over 1000 hilsner fra folk fra nær og fjern. Og ens for dem alle var, at de konstaterede, at æresprisen var fuldt fortjent.

Som en bruger skrev:

- Hjertelig tillykke med anerkendelsen. Den kunne ikke være givet til en mere anerkendelsesværdig person. Tak for dit enorme arbejde på så mange plan.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden