Annonce
Aarhus

Aarhus fester for flaget

Byrådsmedlem Hans Skou er formand for Danmarks-samfundet, der uddeler flag og faner. Foto:Jens Thaysen
Dannebrog har 800 års jubilæum, og festen er rykket en dag frem.

AARHUS: Der er jubilæumsfest i Aarhus fredag 14. juni for Dannebrog, der fylder 800 år. Danmarks-Samfundet, der har Prins Joachim som protektor, står for Flagfesten.

Egentlig er Valdemarsdag - flagets dag - 15. juni, men den helt store fest holdes den dato i København, og derfor er festen i Aarhus rykket en dag frem.

Der bliver flagfest med taler, faneoptog, musik, fællessang og meget andet på Store Torv, i Domkirken og på Rådhuset. - Dannebrog er et urokkeligt symbol for danskerne, og det er godt at have gode rødder, så man står fast, også når det blæser. Flaget skaber fællesskab og identitet, og ingen kan tage patent på Dannebrog. Vores opgave i Danmarks-Samfundet er at udbrede kendskabet til og brugen af Dannebrog samt at uddele flag og faner til foreninger og organisationer, siger Hans Skou, formand for Danmarks-Samfundets lokalafdeling i Aarhus.

Annonce

Fest for flaget

Programmet for Flagfesten i Aarhus fredag 14. juni:
Kl. 18:15 Store Torv: Tale af stadsarkivar Søren Bitsch Christensen foran Domkirken
Kl. 19.00: Aarhus Domkirke: Festgudstjeneste
Kl. 19.45: Faneoptoget afgår fra Domkirken til Rådhuset
Kl. 20.00: Flagets Fest i Rådhushallen begynder:
Byens velkomst ved Rådmand Bünyamin Simsek
Aarhus Garden spiller
Tale ved lokalformand for Danmarks-Samfundet Hans Skou
Fest tale for flaget Dannebrog v. direktør for Aarhus City Forening Claus Bech
HK-koret synger
Flaggaverne overrækkes
Hjemmeværnets Musikkorps spiller
Sct. Georgs Gildernes Flagpris 2019 overrækkes af Nils Liljeberg
Fællessange
kl. 21.45: Fanerne føres ud, og Aarhus Kommune er vært ved en let reception.
Flagfesten i Aarhus arrangeres i et samarbejde mellem bl.a. Danmarks-Samfundet, Aarhus Kommune, Domkirken og Aarhus City Forening.


Danmarks-Samfundet er en upolitisk forening med Prins Joachim som protektor. Foreningens formål er at styrke kendskabet til og brugen af Dannebrog som samlingsmærke for nationens danske kultur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce