Annonce
Kultur

Aarhus-film hopper ind på hitlistes tredjeplads

Harlev var kulisse for optagelserne til novellefilmen »Tonny« om en ung flugtbilist. Filmen har Pernille Valentin og Mads Koudal i hovedrollerne. Foto: Kim Haugaard

En århusiansk kortfilm er strøget ind på tredjepladsen på en liste over de bedste kortfilm i Danmark. Du kan stemme din favorit ind på listen.

En århusiansk kortfilm er strøget ind på tredjepladsen på en liste over de bedste kortfilm i Danmark. Filmmagasinet Ekko står bag listen Ekko Shortlist, der ligger på nettet og bliver opdateret hver uge.

Annonce
Jesper Vidkjær Rasmussen håber at kunne vende tilbage til Aarhus for at lave film. Privatfoto

Der er en Top 10 og seks boblere, som kan smutte ind på listen i den følgende uge.

Filmene er udvalgt af en redaktionsgruppe fra Ekko, og en gang om året bliver årets bedste kåret - det vil sige den, som har været bedst placeret flest gange.

»Listen begyndte i april sidste år, og da sendte jeg min film »Tonny« ind,« siger instruktøren Jesper Vidkjær Rasmussen, der står bag filmen.

I sidste uge kom den med som bobler for første gang, og det gav bonus. Hen over ugen lå den på førstepladsen, men i weekenden blev den overhalet af et par andre film.

Alle kan stemme på filmene, og fra mandag til fredag er den åben på nettet, så det er muligt at følge med i placeringerne. Men fra fredag til mandag er placeringen ikke åben, så mandag middag er der spænding, når listen bliver offentliggjort.

»Det er fint for århusiansk film og for mig at være med,« siger 34-årige Jesper Vidkjær Rasmussen, der kæmper for at komme ind i filmbranchen.

Han ser placeringen på listen som en god måde at blive bemærket på.

Jesper Vidkjær Rasmussen er vokset op i Harlev, og der er filmen »Tonny« optaget. Den handler om en bilist, som kører en uskyldig kvinde ned og stikker af og hvad deraf følger.

Instruktøren har boet de seneste tre år i København. Efter et forsøg på at komme ind på Filmskolen glippede på målstregen, har han opsøgt de københavnske filmmiljøer.

Lige for tiden har han sammen med Rune Lünell lavet et manuskript til en film, der handler om det at slippe ud af det jyske rockermiljø.

Manuskriptet er lavet i samarbejde med Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen, og han afventer nu svar på, om filmen får økonomisk støtte til at blive produceret.

Han har også lavet reklamefilm i hovedstaden.

»Min drøm er at vende tilbage til Aarhus for at lave film. I København er der gode muligheder for at skabe kontakter og netværk, men det er i Aarhus, jeg helst vil lave filmene,« siger han.

En anden århusiansk film »Anhold mig« instrueret af Michael Torp er blandt boblerne på listen. Den handler om, at det gælder om at se mulighederne, når man ikke har råd til sin bolig, og der ingen hjælp er at hente hos familien.

Listen toppes af filmen »Reception« af Kristian Håskjold. Den handler om hotelreceptionisten Victor, der kommer under pres, da en utilregnelig gæst dukker op.

Se "Tonny" her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce