Annonce
Aarhus

Aarhus-firma klæber sig til succes

<p>Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud</p>

Matilde Fevre er gået til kamp mod de kedelige, hvide fliser.

De kan være store eller små, aflange eller kvadratiske og fås i et utal af variationer. Og vi har dem næsten alle sammen: Fliser eller klinker på væggene. Selv om der naturligvis er sprudlende undtagelser, er rigtig mange af fliserne klinisk hvide, og de leder nærmere tankerne i retning mod en visit hos tandlægen end mod lækre køkkenløsninger og skønne badeværelsesmiljøer. Hvis man bor til leje, kan man ikke engang hive fliserne ned, og den situation har 34-årige Matilde Fevre fra Aarhus stået i en del gange efterhånden. Det har ført til oprettelsen af firmaet TILE JUNKIE, der producerer og sælger forskellige stickers, der kan klæbes på fliserne.

Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

»I min verden er sådan nogle hvide fliser drønkedelige. Jeg ved godt, at der findes rigtig mange spændende og flotte fliser, men bor man til leje, kan man ikke bare skifte ud, og det kan i øvrigt blive en temmelig bekostelig affære såfremt man kunne. Og så er stickers en oplagt mulighed,« lyder det fra Matilde Fevre.

Her kan du købe Tile Junkies produkter

Flügger, Skanderborgvej 260, 8260 Viby

Flügger, Smedebroen 2, 8330 Trige

1000 ting, Jægergårdsgade 18-20, 8000 Aarhus C

Decorate Shop, Jægergårdsgade 100, 8000 Aarhus C

Decorate Shop, Norsgade 1, 8000 Aarhus C

Flügger, Ny Munkegade 5, 8000 Aarhus C

1st Floor, Gåseagervej 12G, 8250 Egå

Bolignyt, Søndergade 2, 8500 Grenå

Flügger, Skanderborgvej 160 , 8260 Viby J

Matilde Fevre designer folie som man kan kl?¶be p?? sine fliser i bad og k?¶kken s?? de kommer til at se nye og fine ud

Tanken om at gøre noget ved de hvide fliser har rumsteret i Matilde Fevres hoved i flere år. Men i løbet af efteråret 2014 gik tankerne hen og blev så konkrete, at de førte til oprettelsen af Tile Junkie.

Matilde Fevre designer foliestickers i et utal af faconer, farver og mønstre. Alt sammen for shine slidte eller kedelige overflader op. Foto: Axel Schütt

»Pludselig var den der, den konkrete idé, og mine forældre troede så meget på konceptet, at de tilbød at starte virksomheden og ansætte mig i fleksjob til den daglige drift. Så 1. november gik vi i luften med Tile Junkie, hvilket var både vildt spændende og vildt nervepirrende. Og så brugte jeg ellers mine timer i december på at rende en masse butikker på dørene midt i juletravlheden og fortælle dem om 'årets nyhed',« fortæller Matilde Fevre med et smil.

Matilde Fevre designer folie som man kan kl?¶be p?? sine fliser i bad og k?¶kken s?? de kommer til at se nye og fine ud

Tidligt i opstartsfasen hyrede Matilde Fevre designer Ruth Crone Foster, hvis arbejde blandt andet er kendt fra indendørs dekoration af Bruuns Galleri, natklubben Train og Århundredets, til at stå for designet af første kollektion. Umiddelbart troede Matilde Fevre, at Tile Junkies stickers skulle bestå af »en hel del pangfarver«, men sådan blev det ikke helt.

Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

»Ruth og jeg sparrede meget om kollektionen, og vi har blandt andet kigget meget på plakater og generelle tendenser inden for interiør og design. Vi landede på et mere afdæmpet look med sort-hvide stickers med et enkelt men skarpt design: Tegnede motiver, citater og grafiske elementer, som matcher den nordiske stil, der lige nu præger indretningen i rigtig mange danske hjem. Men nu har vi altså også noget med farver på,« fortæller Matilde Fevre.

Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

I dag består Tile Junkies kollektion af både farvede dots, altså prikker, og 23 forskellige stickers, og begge dele kan købes enkeltvis eller i sæt. Produkterne er lavet efter samme klæbeprincip, som bruges på reklamer på bilen. De kan tåle vand og fjernes igen uden at efterlade spor og er derfor ideelle til fliserne i vådrum. Firmaet har sin egen webshop og ligger rent fysisk ude hos foreløbig 40 forhandlere. Matilde Fevre har netop ansat en sælger til at tage sig af efterspørgslen i Danmark, og hun kan desuden fortælle om interesse fra udlandet.

Matilde Fevres folie-stickers kan klæbes på ruder... på fliser i badet... og/eller i køkkenet så låger og flader kan komme til at se nye og fine ud . Fotos: Axel Schütt

Men selv om det går godt for Tile Junkie, har firmaet ikke umiddelbart nogen planer om at »udvide biksen« i al for stor stil lige med det samme.

»Der er flere ting i det. Dels vil jeg gerne have fingre i det hele, også økonomien, og dels skal det passe til det antal timer, jeg kan arbejde. Og så vil jeg gerne drive et Aarhus-firma. Både vores stickers og emballage bliver fremstillet i byen, og vi får pakket vores varer i Tranbjerg. Og det har jeg det rigtig godt med. Alternativet var at få tingene produceret i eksempelvis Polen, hvilket ville være billigere, men så ville vi også miste noget at nærheden - og kontrollen,« lyder det fra Matilde Fevre, der er glad for at drive en familievirksomhed.

»Min far er direktør og 'transportminister', jeg er daglig leder, min mor hjælper med at pakke og tager med på designmarkeder og min 6-årige søn hjælper gerne med at sætte labels på breve og pakker. Vi har også en studerende i praktik og en frivillig hjælper, der ikke er familie, men firmaet er ikke større, end at vi kan bevare en meget familiær nærhed, som er meget vigtig for mig. Det lyder måske lidt naivt, men en af visionerne for mig er at have et godt arbejdsliv med Tile Junkie. Selvfølgelig skal der tjenes penge, men det skal også være sjovt og jeg skal kunne holde til det,« understreger Matilde Fevre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Så kom AGF på tavlen i mesterskabsspillet: Energien var tilbage, men det rakte kun til 2-2 mod Brøndby

Annonce