Annonce
Aarhus

Aarhus-firma klæber sig til succes

<p>Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud</p>

Matilde Fevre er gået til kamp mod de kedelige, hvide fliser.

De kan være store eller små, aflange eller kvadratiske og fås i et utal af variationer. Og vi har dem næsten alle sammen: Fliser eller klinker på væggene. Selv om der naturligvis er sprudlende undtagelser, er rigtig mange af fliserne klinisk hvide, og de leder nærmere tankerne i retning mod en visit hos tandlægen end mod lækre køkkenløsninger og skønne badeværelsesmiljøer. Hvis man bor til leje, kan man ikke engang hive fliserne ned, og den situation har 34-årige Matilde Fevre fra Aarhus stået i en del gange efterhånden. Det har ført til oprettelsen af firmaet TILE JUNKIE, der producerer og sælger forskellige stickers, der kan klæbes på fliserne.

Annonce
Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

»I min verden er sådan nogle hvide fliser drønkedelige. Jeg ved godt, at der findes rigtig mange spændende og flotte fliser, men bor man til leje, kan man ikke bare skifte ud, og det kan i øvrigt blive en temmelig bekostelig affære såfremt man kunne. Og så er stickers en oplagt mulighed,« lyder det fra Matilde Fevre.

Her kan du købe Tile Junkies produkter

Flügger, Skanderborgvej 260, 8260 Viby

Flügger, Smedebroen 2, 8330 Trige

1000 ting, Jægergårdsgade 18-20, 8000 Aarhus C

Decorate Shop, Jægergårdsgade 100, 8000 Aarhus C

Decorate Shop, Norsgade 1, 8000 Aarhus C

Flügger, Ny Munkegade 5, 8000 Aarhus C

1st Floor, Gåseagervej 12G, 8250 Egå

Bolignyt, Søndergade 2, 8500 Grenå

Flügger, Skanderborgvej 160 , 8260 Viby J

Matilde Fevre designer folie som man kan kl?¶be p?? sine fliser i bad og k?¶kken s?? de kommer til at se nye og fine ud

Tanken om at gøre noget ved de hvide fliser har rumsteret i Matilde Fevres hoved i flere år. Men i løbet af efteråret 2014 gik tankerne hen og blev så konkrete, at de førte til oprettelsen af Tile Junkie.

Matilde Fevre designer foliestickers i et utal af faconer, farver og mønstre. Alt sammen for shine slidte eller kedelige overflader op. Foto: Axel Schütt

»Pludselig var den der, den konkrete idé, og mine forældre troede så meget på konceptet, at de tilbød at starte virksomheden og ansætte mig i fleksjob til den daglige drift. Så 1. november gik vi i luften med Tile Junkie, hvilket var både vildt spændende og vildt nervepirrende. Og så brugte jeg ellers mine timer i december på at rende en masse butikker på dørene midt i juletravlheden og fortælle dem om 'årets nyhed',« fortæller Matilde Fevre med et smil.

Matilde Fevre designer folie som man kan kl?¶be p?? sine fliser i bad og k?¶kken s?? de kommer til at se nye og fine ud

Tidligt i opstartsfasen hyrede Matilde Fevre designer Ruth Crone Foster, hvis arbejde blandt andet er kendt fra indendørs dekoration af Bruuns Galleri, natklubben Train og Århundredets, til at stå for designet af første kollektion. Umiddelbart troede Matilde Fevre, at Tile Junkies stickers skulle bestå af »en hel del pangfarver«, men sådan blev det ikke helt.

Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

»Ruth og jeg sparrede meget om kollektionen, og vi har blandt andet kigget meget på plakater og generelle tendenser inden for interiør og design. Vi landede på et mere afdæmpet look med sort-hvide stickers med et enkelt men skarpt design: Tegnede motiver, citater og grafiske elementer, som matcher den nordiske stil, der lige nu præger indretningen i rigtig mange danske hjem. Men nu har vi altså også noget med farver på,« fortæller Matilde Fevre.

Matilde Fevre designer folie som man kan klæbe på sine fliser i bad og køkken så de kommer til at se nye og fine ud

I dag består Tile Junkies kollektion af både farvede dots, altså prikker, og 23 forskellige stickers, og begge dele kan købes enkeltvis eller i sæt. Produkterne er lavet efter samme klæbeprincip, som bruges på reklamer på bilen. De kan tåle vand og fjernes igen uden at efterlade spor og er derfor ideelle til fliserne i vådrum. Firmaet har sin egen webshop og ligger rent fysisk ude hos foreløbig 40 forhandlere. Matilde Fevre har netop ansat en sælger til at tage sig af efterspørgslen i Danmark, og hun kan desuden fortælle om interesse fra udlandet.

Matilde Fevres folie-stickers kan klæbes på ruder... på fliser i badet... og/eller i køkkenet så låger og flader kan komme til at se nye og fine ud . Fotos: Axel Schütt

Men selv om det går godt for Tile Junkie, har firmaet ikke umiddelbart nogen planer om at »udvide biksen« i al for stor stil lige med det samme.

»Der er flere ting i det. Dels vil jeg gerne have fingre i det hele, også økonomien, og dels skal det passe til det antal timer, jeg kan arbejde. Og så vil jeg gerne drive et Aarhus-firma. Både vores stickers og emballage bliver fremstillet i byen, og vi får pakket vores varer i Tranbjerg. Og det har jeg det rigtig godt med. Alternativet var at få tingene produceret i eksempelvis Polen, hvilket ville være billigere, men så ville vi også miste noget at nærheden - og kontrollen,« lyder det fra Matilde Fevre, der er glad for at drive en familievirksomhed.

»Min far er direktør og 'transportminister', jeg er daglig leder, min mor hjælper med at pakke og tager med på designmarkeder og min 6-årige søn hjælper gerne med at sætte labels på breve og pakker. Vi har også en studerende i praktik og en frivillig hjælper, der ikke er familie, men firmaet er ikke større, end at vi kan bevare en meget familiær nærhed, som er meget vigtig for mig. Det lyder måske lidt naivt, men en af visionerne for mig er at have et godt arbejdsliv med Tile Junkie. Selvfølgelig skal der tjenes penge, men det skal også være sjovt og jeg skal kunne holde til det,« understreger Matilde Fevre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce