Annonce
Aarhus

Aarhus-firma sender donorkort til 50.000 kunder

Lasertryk.dk lægger opfordrende kort i de pakker, der bliver sendt ud.

Annonce

Ledelsen i en århusiansk virksomhed tager et usædvanligt initiativ.

I de næste 50.000 pakker fra trykkeriet LaserTryk.dk ligger et postkort med opfordring til at tage stilling til organdonation.

Initiativet er inspireret af en medarbejder, der har haft emnet tæt inde på livet.

Nu sætter arbejdsgiveren fokus på emnet ved at lægge et postkort i sine næste 50.000 pakker, hvor virksomhedens kunder opfordres til at tage stilling til organdonation.

Maria Wagtmann er medarbejderen, der har inspireret til kortene med organdonation.

»Min far led af en arvelig sygdom, der kraftigt nedsatte hans nyrefunktion. Han blev meget syg, var konstant træt og måtte i dialyse flere gange om ugen. Det var en meget uvis tid for familien, da han stod på venteliste til en ny nyre, men heldigvis gik der ikke mere end syv måneder. Jeg er meget glad og stolt over, at min arbejdsplads nu sætter denne kampagne i gang, og jeg synes, alle burde tage stilling,« siger Maria Wagtmann.

»Vi vedlægger et postkort med information om organdonation samt en QR-kode, der leder direkte til donorregistret,« siger direktør Anders Grønborg.

LaserTryk.dk samarbejder med organisationen Oplysning om Organdonation, der blandt andet har hjulpet med at formulere teksten på postkortet.

Organisationen formand, Jan Rishave, er begejstret.

»Lige nu er næsten 500 patienter på venteliste til et nyt organ, så det er meget vigtigt at fokusere på emnet. Det er trist, at mennesker dør, når der både er vilje og mulighed for at hjælpe. Men det er vigtigt at man er åben i familien og taler om organdonation, så man kender sine kæres ønske. Det allerbedste er, at man samtidig melder sig i donorregistret,« mener Jan Rishave, der selv har modtaget en rask nyre fra en donor.

Han oplyser, at øget opmærksomhed har en meget gavnlig effekt på antallet af folk, der tager stilling. Som følge af kampagnen »Livet som gave« i 2002 blev den årlige donorregistrering dengang fire-doblet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce