Annonce
Debat

Aarhus flyder i skidt og møg: Vi må kunne gøre det bedre i 2021

"I Aarhus ligger skidt og møg til langt hen i februar i bedste fald, nogle steder bliver det såmænd liggende hele året. Man snakker og laver smarte slogans, har masser af ambitioner om en ren by, men den bliver blot mere og mere beskidt", skriver Mogens Christensen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Den 1. januar i det nye år 2021 gik vi igen, som traditionen byder, en lang tur - og igen blev man som så ofte før meget, meget trist over det svineri, man kunne se over alt.

Sidste år - lige før corona lukkede alt ned - kunne vi fejre det nye år 2020 på Madeira. Der var som altid dernede et kæmpe fyrværkeri og glade mennesker overalt i Funchal, men dagen efter - 1. januar - var ALLE spor efter nytårsnat væk. Der bor tæt på 200.000 mennesker i Funchal, og der er vel det samme antal turister, så man kan fint sammenligne med Aarhus.


Men vi kunne jo også gøre det selv og således hjælpe til med at holde byen ren i 2021, når nu kommunen ikke kan eller vil alene?


Men i Aarhus ligger skidt og møg til langt hen i februar i bedste fald, nogle steder bliver det såmænd liggende hele året. Man snakker og laver smarte slogans, har masser af ambitioner om en ren by, men den bliver blot mere og mere beskidt. Da Socialdemokratiet for snart fire år siden overlod Teknik og Miljø til Venstre, var vi nok mange, der håbede, at det nu ville blive bedre, men ak, ak, det er kun blevet meget værre.

Det er selvfølgelig ikke kun kommunens skyld. Her på Frederiksbjerg, hvor vi bor, er der de nedgravede affaldsstationer - som også findes i resten af byen - men de er blevet til små lossepladser. Især omkring den første i hver måned, når der er ind- og udflytninger, er det blevet meget "nemt" at smide sit overskydende affald og papkasser ved siden af affaldsøen. Så kommer kommunen nok og rydder op efter os, når far og mor nu ikke er her, for vi skal jo til klimademonstration ... Lidt må man vel generalisere?

Men vi kunne jo også gøre det selv og således hjælpe til med at holde byen ren i 2021, når nu kommunen ikke kan eller vil alene?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Stadig lavt smittetryk i Aarhus - men indlæggelserne stiger

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

AGF For abonnenter

Mens AGF (på ny) leder efter en sportschef: Her er fem akutte opgaver, der skal løses

Sport

Sanel Kapidzic trækker stikket fra den professionelle karriere: Familien, kammeraterne og baglåret har sendt det tidligere AGF-talent til Jyllandsserien

Annonce