Annonce
Aarhus For abonnenter

Aarhus-fonde favner bredt: En obo, et havnebad og en ferielejr for børn

Salling Fondene donerede fornylig 11 millioner kroner til Northsides nye festivalplads i Eskelunden mellem Åhavevej og Søren Frichs Vej. Pengene blev overrakt af Karin Salling, der omdrejningspunkt for den største almene fond i Aarhus. Foto: Flemming Krogh
I Aarhus er der en blandet landhandel af fonde. Som den største almene fond løber Salling Fondene med masser af opmærksomhed, men der er også små og mindre pengestærke fonde. En af dem driver en ferielejr for børn nær Ebeltoft.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce