Annonce
Navne

Aarhus-forsker modtager pris for årets originale forskningsidé

Lektor Per Mouritsen fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet har modtaget hædersprisen fra Danmarks Frie Forskningsfond for årets originale forskningsidé.
Annonce

Lektor Per Mouritsen fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet har modtaget hædersprisen fra Danmarks Frie Forskningsfond for årets originale forskningsidé. Hædersprisen består af et kunstværk, diplom og blomster.

Det er kun anden gang, at forskningsfonden uddeler sin hæderspris. Prisen gives til en forsker, der i det forgangne år har præsenteret en forskningsidé, som udviser en særlig grad af originalitet - eksempelvis i emnevalg, tilgang, metode etc. Og netop Per Mouritsens aktuelle forskningsprojekt, "Outside Citizenship: The Making and Integration of Denizens", er særligt originalt, mener fonden.

"Projektets originale idé er at se på selve det ikke at have statsborgerskab eller udsigt dertil og undersøge, hvordan dette påvirker indvandreres integration på bl.a. arbejdsmarkedet. Samtidig undersøger man deres syn på netop det medborgerskab, som de ikke bliver en del af. Dermed vender man tilgangen til integrationsforskning på hovedet sammenlignet med hidtidige forskningsprojekter og undersøgelser. Forskning, både i Danmark og internationalt, ser typisk på konsekvenserne af at blive en del af samfundet eller på, hvordan nytilkomne klarer sig i samfundet, men mangler blikket på, hvad selve statsborgerskabet betyder", hedder det fra fonden.

Per Mouritsens forskningsidé ventes at føre til helt nye erkendelser, der kan bruges integrationspolitisk og -strategisk. Han modtog i foråret på baggrund af projektidéen en forskningsbevilling på 6,1 millioner kroner fra fonden. Bevillingen dækker blandt andet over ansættelse af et forskerteam, der kan gennemføre projektet under hans ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce