Annonce
Aarhus

Aarhus-forskere får udgivet bog på anerkendt amerikansk universitetsforlag

Aarhus Universitetsforlag har indgået et samarbejde med et kendt amerikansk universitetsforlag. Første udgivelse bliver "Camp Century"
Nyt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Columbia University bringer århusiansk bog ind på et langt større internationalt marked. Første udgivelse bliver en bog om den amerikanske hærs opbygning af en militærbase dybt inde i Grønlands indlandsis.

AARHUS: De århusianske lektorer og videnskabshistorikere Kristian Hvidtfeldt Nielsen og Henry Nielsen kan i foråret 2021 se frem til at blive udgivet i USA.

Aarhus Universitetsforlag udgiver nemlig forskernes bog "Camp Century. Koldkrigsbyen under Grønlands indlandis" fra 2017 sammen med det amerikanske forlag Columbia University. Udgivelsen sker efter flere års arbejde på at skabe relationer på det amerikanske universitetsforlagsmarked og titlen forventes at blive den første i et længere samarbejde med det anerkendte universitet, Columbia University.

Bogen har været igennem et amerikansk peer review, før den lander på de amerikanske boghylder og det kommer til at fremgå, at det er det århusianske og amerikanske forlag, som står bag udgivelsen.

Annonce

- Det er ikke big business at udgive faglitteratur, hverken for os eller Columbia University Press. Vores mål er at formidle danske forskeres viden til et større publikum, så selv om vi ikke bliver rige på mønt, har vi potentialet til at blive det på omtaler og relationer. Og så er jeg stolt over, at en forsker kan gå ind ad døren til forlaget i Aarhus og udkomme i New York, siger Carsten Fenger-Grøndahl, der er direktør ved Aarhus Universitetsforlag.

"Camp Century. Koldkrigsbyen under Grønlands indlandsis" handler om den amerikanske hærs opbygning af en militærbase - forklædt som forskningsstation - dybt inde i Grønlands indlandsis. Fortællingen er Camp Centurys historie fra efterkrigstiden til i dag.

Den ene af forfatterne til bogen lægger ikke skjul på vigtigheden af at komme ud til et større publikum.

- Det har kolossal betydning for min forskning, at jeg når længere ind i de rette akademiske kredse og bliver omtalt og citeret de rette steder. Og så er det et mærkbart fagligt skulderklap at udkomme på et højt estimeret forlag, udtaler Kristian Hvidtfeldt Nielsen, der allerede har mærket den første internationale interesse for bogudgivelsen.


Det har kolossal betydning for min forskning, at jeg når længere ind i de rette akademiske kredse og bliver omtalt og citeret de rette steder. Og så er det et mærkbart fagligt skulderklap at udkomme på et højt estimeret forlag

Kristian Hvidtfeldt Nielsen


National Geographic og Al Jazeera har allerede kontakt forfatteren for at høre nærmere til bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce