Annonce
Debat

Aarhus fortjener et ægte fodboldstadion

Stadion-debatten har været på dagsordenen i Aarhus igennem de seneste mange år. Vind-, lyd- og synsforholdene på Ceres Park er blevet stærkt kritiseret. Men hvor står politikerne i alt dette?

Børn og unge-rådmand Bünyamin Simsek fra Venstre sagde 30. november 2014: »Vi støtter visionen om et nyt stadion. Det, vi har, er et atletikstadion fra 2001. Tiden er en anden nu.«

Annonce

Gert Bjerregaard, som siden 2012 har været folketingskandidat for Venstre i Aarhus, har også tidligere kritiseret, at Danmarks næststørste by ikke har et ægte fodboldstadion. Den konservative Marc P. Christensen udtalte i 2014 til Århus Stiftstidende, at de ser positivt på en eventuel multiarena, som både kan rumme elitefodbold, men også koncerter med internationale musiknavne og andre kulturelle arrangementer. Kulturrådmand i Aarhus Rabih Azad-Ahmad støtter ligeledes også en multiarena.

Men hvorfor sker der intet? Hvor er Socialdemokraterne i dette?

Steen B. Andersen (S) sagde i 2014:

»For AGF ville det være ideelt med et rigtigt fodboldstadion, men vi har også andre forpligtigelser end fodbolden. I 2017 er Aarhus for eksempel vært for veteran-EM i atletik. Det kunne vi ikke være uden en løbebane på stadion. »

Aarhus Elites forpagtningsaftale med Aarhus Kommune udløber i 2020. Spørgsmålet er så: Hvad vil politikerne i Aarhus bruge et tomt atletikstadion til, hvis Aarhus Elite, selskabet bag AGF, vælger at kigge andre steder?

Hvad med at politikerne i Aarhus i samarbejde med erhvervslivet får løst stadion-debatten en gang for alle?

Kan det virkelig passe, at flere tusinde AGF-fodboldfans skal nøjes med et atletikstadion, når de fortjener et fodboldstadion? Kan det virkelig passe, at Aarhus bliver overhalet indenom af mindre provinsbyer? Kig f.eks. mod Randers eller Herning.

På Facebookgruppen »AGF - Nyt stadion til Aarhus« er der over 12.000 likes, som ønsker enten et fodboldstadion eller en eventuel multiarena, som både kan rumme elitefodbold, men også koncerter med internationale navne og andre kulturelle arrangementer.

Bliver det nuværende atletikstadion en såkaldt århushistorie i 2020? Eller sker der mon noget fra politikerne i Aarhus Kommune, når vi nærmer os forpagtningsaftalens udløb?

Tiden er inde til det - Aarhus fortjener et ægte fodboldstadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce