Annonce
Sport

Aarhus Fremad baskede med vingerne og skød brystkassen frem mod topholdet

Magnus Kirchheiner har ikke startet inde for Aarhus Fremad i 2. division siden 1. spillerunde. Søndag var han igen i start-11, men måtte udgå allerede efter 54 minutter. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad har endnu ikke vundet en kamp på hjemmebane i denne sæson. Men søndag kunne kampen mod Næstved lige godt være gået deres vej.

FODBOLD: "Og vi har dagens tilskuertal," indleder den kvindelige stemme bag stadionmikrofonen på Riisvangen sin sætning.

Det er en søndag, en uvant divisionsfodbolddag. Der er Superliga i tv'et og ikke ligefrem et lokalopgør i 2. division, som foregår på stadion. Aarhus Fremad mod Næstved.

Men sydsjællænderne havde en imponerende kerne af 30-35 mennesker, en tromme og en elknallert, som på hver deres måde bidrog til stemningen på Riisvangen.

Annonce

"Vi er i dag 416...tusind tak," fortsætter stemmen og får det medrejsende Næstved-fans til at slå en latter op.

Det ville have været lidt af en stadionrekord, hvis et sekscifret antal tilskuere havde fundet sig til rette. Men de, der kom, så en fodboldkamp på højt niveau, som endte med en pointdeling - 1-1.

Bookmakernes favorit

Næstved er bookmakernes favorit til oprykning, og ser man på deres start-11, kan man se hvorfor. Ni af 11 spillere har gjort sig gældende i 1. division. Og på bænken sad der blandt andet Lasse Nielsen, 95 Superliga-kampe for FC Vestsjælland, OB og Lyngby, samt Ludvig Henriksen, der var fast i Skive seneste sæson.

Holdet er måske nok det mest komplette hold overhovedet i rækken og har da endnu også til gode at tabe en kamp.

Men Fremad spillede i flere perioder af kampen totalt lige op med Næstved og kom også foran.

2. division, 7. runde

Aarhus Fremad - Næstved Boldklub 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Mathias Laursen Christensen (11.), 1-1 Abdoulie Njai (58.)

Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner, Frederik Rieper, Mathias Damgaard, Emil Obitsø (Søren Bugge 73.) - Lucas From, Emil Hauge Mortensen, Lasse Hauge Mortensen, Magnus Kirchheiner (Emil Junge 54.) - Søren Andreasen, Mathias Laursen Christensen (Andreas Kock 73.)

Næstved (4-4-2): Nicklas Dannevang - Sebastian Kroner (Ludvig Henriksen 46.), Jesper Christiansen, Christian Enemark, Mathias Høst - Julius Madsen (Frederik Christensen 27.), Magnus Häuser, Mark Kongstedt, Abdoulie Njai (Mark Pedersen 90.)- Ahmed Hassan (Marius Christiansen 81.), Mileta Rajovic

Advarsler: Aarhus Fremad: Frederik Rieper, Lucas From og Andreas Koch. Næstved: Sebastian Kroner, Mathias Høst, Abdoulie Njai, Ludvig Henriksen. 

Tilskuere: 416(.000) på Riisvangen Stadion.

Søren Andreasen, som generelt spillede en flot kamp og arbejdede knaldhårdt begge veje, fik mulighed for at drive bolden frem på midten af banen i nærmest den eneste situation i kampen, hvor Næstveds pres ikke fungerede.

Han sendte en stikning af sted mod angrebskollega Mathias Laursen Christensen som lidt tilfældigt fik bolden med rundt om Nicklas Dannevang i målet, og så kunne han score på tomt mål.

Vi var ikke så langt fra at vinde i dag, men vi ved også godt, at de også kunne have vundet den.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad

Derefter var Fremad i teten og scorede to gange mere, begge dog korrekt annulleret for offside. Men fra anden halvlegs start satte Næstved sig igen på spillet, dog uden at komme til ret mange farlige chancer.

Men hvad gør det, når man kan sjaske den ind fra 25 meter. Abdoulie Njai er en af de mest specielle spillere i rækken, og efter en fodboldkamp, hvor han ikke havde sat så meget som en eneste fod korrekt, valgte han at hamre bolden ind fra distancen til 1-1.

Annonce

Ville spille sig over det høje pres

Men Fremad kan tage meget med, og de formåede at spille voksenfodbold i de sidste 20 minutter af kampen, hvor overskuddet og momentum igen endte på deres fødder.

Men nogle gange sker der det, når to gode hold spiller mod hinanden, at de begge er så stærke, at det er svært at komme igennem til store chancer. Hvilket nok var det, der skete søndag.

- Vi var klar på, at vi skulle forsøge at se, om vi kunne spille os fladt igennem dem. Og de gange, hvor de ville gå højt i pres, skulle vi spille over det pres og næsten gå i angreb derfra. Det, synes jeg, lykkedes rigtig godt i mange situationer i første halvleg.

- Vi møder et selvtillidsfuldt hold i dag. De har ikke vundet en kamp med mere end et mål, men de har vundet rigtig mange kampe, og det kan man se på deres spil. De er et godt sted, og det var en stor udfordring at håndtere, men det synes jeg, at vi gjorde godt, siger Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad.

Aarhus Fremad har ikke helt fundet den vindende formel endnu i 2.division. Det er blevet til en enkelt sejr i rækken, men de fire seneste kampe er endt uden. Og holdet er også ude af pokalturneringen efter et dårligt resultat mod danmarksserie-holdet fra Kjellerup.

- Vi var ikke så langt fra at vinde i dag, men vi ved også godt, at de også kunne have vundet den. Vi skulle yde alt for at skabe chancer og yde alt for at forsvare kampen til det sidste, og det skulle ikke være gået meget anderledes for, at det kunne være gået den ene eller anden vej.

- Og når man snakker om mod, det er der jo nogen, der gør engang imellem, så er det mod for mig, at man spiller for sejren til sidst og spiller med risiko, selvom man ikke har vundet så mange kampe, og man ikke har den her selvtillid med sig. Der skal man kunne noget særligt, siger Morten Dahm Kjærgaard.

De 416.000 tilskuere fik æren af en søndagskamp på Riisvangen - i øvrigt fordi Divisionsforeningen holdt møde lørdag og derfor fik skubbet alle kampe væk fra den normale lørdag - men de har stadig til gode at se en sejr på hjemmebane i denne sæson.

Måske kommer den næste spillerunde. Der kommer Thisted FC på besøg på Riisvangen.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

2. halvleg er i gang: AGF er fortsat foran

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Sport

To tredjedele af VSK-holdet var nye spillere i pokalnederlag til superliga-hold: - Det er rimeligt at sige, at vi er startet lidt forfra

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce