Annonce
Sport

Aarhus Fremad før AGF: Vi vil have både et resultat og en oplevelse på stadion

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, glæder sig gensynet med AGF. Foto: Ole Nielsen

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, glæder sig til at se, hvordan hans spillere kommer til at reagere på, at de skal spille på Ceres Park, foran lidt flere tilskuere end normalt og på tv med dertilhørende eksperters analyser.

FODBOLD: I Aarhus Fremad glæder de sig til onsdagens pokalkamp mod AGF. De har fået flyttet rundt på to af deres kampe i 2. division, sådan at forholdene omkring opgøret er helt i top for spillerne. Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, regner da også med, at spillerne både skal ud og levere en god kamp, men også få én på opleveren.

- Selvfølgelig er det en kæmpe oplevelse for os alle sammen i Aarhus Fremad, og en god belønning til klubben for det hårde arbejde, der bliver lagt i hverdagen, siger Morten Mølkjær.

- Men jeg vil også sige, at pokalturneringen er der, hvor man kan lave et sjovt resultat og skabe den store overraskelse. Nu er der jo 14 superligahold med i runden, og sandsynligheden for, at et af holdene bliver slået ud, den er da tilstede, og hvorfor skal det ikke være os, der gør det? Selvfølgelig jagter vi overraskelsen. Så jeg synes, at det både er en oplevelse og en sjov kamp, uddyber han.

Så I håber på et reservepræget AGF-hold?

- Ja. Så kan det da være, at vi får et par procents større chance for at lave et resultat. Selvfølgelig håber vi da det. Men jeg ved også, at AGF prioriterer pokalen højt, så mon ikke, at det er et stærkt AGF-mandskab, der står der onsdag, siger han.

Annonce

Gensynets glæde

Han har selv en fortid i AGF. Her har han været træner på ungdomshold i flere år, og han havde blandt andet det U17-hold, der har vundet deres række to år i træk, det første år de vandt guld. Han har haft sin daglige gang på Fredensvang i flere år, og han ser derfor frem til at møde sin tidligere klub.

- Jeg tror, det bliver sjovt. Det bliver godt at se dem alle sammen igen. Jeg forsøger selv at komme så meget som muligt på Aarhus Stadion og også forbi ungdomsafdelingen, men jeg er jo videre i teksten. Så det bliver gensynets glæde, siger Morten Mølkjær.

- Og så er der jo nok lidt flere følelser i spil, end hvis vi møder Kjellerup - ikke at forklejne dem - eller Ringkøbing for den sags skyld. Men jeg var da glad, da lodtrækningen kom. For det er da noget som jeg går og drømmer om, og også flere af spillerne, at spille ude på de store stadions. Så det bliver en god oplevelse, tror jeg, fortæller han.

Så I er glade for, at kampen er rykket til Ceres Park?

- Nej, det er vi ikke. Det er vi slet ikke. Vi ville gerne have spillet den på Riisvangen, men når der både er tv inde over det hele, og noget sikkerhed og et spørgsmål om klubben overhovedet kan løfte sådan en opgave med så mange mennesker, så er vi glade for, at AGF har været så velvillige og samarbejdsvillige, at vi kan flytte kampen derud, siger han.

- Nu tager vi det som den oplevelse, det bliver at spille på et stort stadion. Det er vi i Aarhus Fremad jo ikke vant til. Så det bliver sjovt at se, om det giver noget ekstra luft under vingerne til drengene at komme ud og spille på et rigtigt superligastadion.

Analyseret i begge ender

Én ting er at komme ud og spille på det store stadion for enden af Stadion Allé, men noget helt andet er al den opmærksomhed sådan et opgør kommer til at trække. Der kommer til at være flere tilskuere end de er vant til, tv-kameraer og eksperter, der skal analysere på spillernes gøren og laden. Nogle af spillerne prøvede det, da Fremad for nogle år siden spillede mod FC Midtjylland i pokalen, men de fleste har aldrig prøvet det før.

- Nu må vi se, hvordan de reagerer, og så må vi, der ikke har pulsen så højt oppe, prøve at hjælpe dem så godt vi kan, siger han og griner.

- Men det kan da have en indflydelse, og vi ved da også, at det er en helt anden ting. Det er jo klart, at AGF'erne er vant til medierne. Der er det uge på uge på uge, så det bliver en rutine for dem. Det er jo straks noget andet for vores drenge. De er ikke vante til at få stukket et kamera op i hovedet og blive analyseret i begge ender, fortæller han.

- Jeg tror, det bliver lærerigt for os, og sjovt at se, hvordan spillerne reagerer. Jeg tror godt, at de kan håndtere det. Men vi har ikke så meget erfaring i den del, så vi er spændte på, om vi kan levere en god præstation, for det er det, der skal til, hvis vi skal videre i pokalen. Så kan vi jo ikke lade tv og medier og alt mulig andet påvirke vores sportslige niveau. Alt det må vi kunne lægge til side, når der bliver fløjtet op, slutter han.

Aarhus Fremad og AGF mødes i pokalturneringen på Ceres Park onsdag 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce