Annonce
Sport

Aarhus Fremad før AGF: Vi vil have både et resultat og en oplevelse på stadion

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, glæder sig gensynet med AGF. Foto: Ole Nielsen

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, glæder sig til at se, hvordan hans spillere kommer til at reagere på, at de skal spille på Ceres Park, foran lidt flere tilskuere end normalt og på tv med dertilhørende eksperters analyser.

FODBOLD: I Aarhus Fremad glæder de sig til onsdagens pokalkamp mod AGF. De har fået flyttet rundt på to af deres kampe i 2. division, sådan at forholdene omkring opgøret er helt i top for spillerne. Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, regner da også med, at spillerne både skal ud og levere en god kamp, men også få én på opleveren.

- Selvfølgelig er det en kæmpe oplevelse for os alle sammen i Aarhus Fremad, og en god belønning til klubben for det hårde arbejde, der bliver lagt i hverdagen, siger Morten Mølkjær.

- Men jeg vil også sige, at pokalturneringen er der, hvor man kan lave et sjovt resultat og skabe den store overraskelse. Nu er der jo 14 superligahold med i runden, og sandsynligheden for, at et af holdene bliver slået ud, den er da tilstede, og hvorfor skal det ikke være os, der gør det? Selvfølgelig jagter vi overraskelsen. Så jeg synes, at det både er en oplevelse og en sjov kamp, uddyber han.

Så I håber på et reservepræget AGF-hold?

- Ja. Så kan det da være, at vi får et par procents større chance for at lave et resultat. Selvfølgelig håber vi da det. Men jeg ved også, at AGF prioriterer pokalen højt, så mon ikke, at det er et stærkt AGF-mandskab, der står der onsdag, siger han.

Gensynets glæde

Han har selv en fortid i AGF. Her har han været træner på ungdomshold i flere år, og han havde blandt andet det U17-hold, der har vundet deres række to år i træk, det første år de vandt guld. Han har haft sin daglige gang på Fredensvang i flere år, og han ser derfor frem til at møde sin tidligere klub.

- Jeg tror, det bliver sjovt. Det bliver godt at se dem alle sammen igen. Jeg forsøger selv at komme så meget som muligt på Aarhus Stadion og også forbi ungdomsafdelingen, men jeg er jo videre i teksten. Så det bliver gensynets glæde, siger Morten Mølkjær.

- Og så er der jo nok lidt flere følelser i spil, end hvis vi møder Kjellerup - ikke at forklejne dem - eller Ringkøbing for den sags skyld. Men jeg var da glad, da lodtrækningen kom. For det er da noget som jeg går og drømmer om, og også flere af spillerne, at spille ude på de store stadions. Så det bliver en god oplevelse, tror jeg, fortæller han.

Så I er glade for, at kampen er rykket til Ceres Park?

- Nej, det er vi ikke. Det er vi slet ikke. Vi ville gerne have spillet den på Riisvangen, men når der både er tv inde over det hele, og noget sikkerhed og et spørgsmål om klubben overhovedet kan løfte sådan en opgave med så mange mennesker, så er vi glade for, at AGF har været så velvillige og samarbejdsvillige, at vi kan flytte kampen derud, siger han.

- Nu tager vi det som den oplevelse, det bliver at spille på et stort stadion. Det er vi i Aarhus Fremad jo ikke vant til. Så det bliver sjovt at se, om det giver noget ekstra luft under vingerne til drengene at komme ud og spille på et rigtigt superligastadion.

Annonce

Analyseret i begge ender

Én ting er at komme ud og spille på det store stadion for enden af Stadion Allé, men noget helt andet er al den opmærksomhed sådan et opgør kommer til at trække. Der kommer til at være flere tilskuere end de er vant til, tv-kameraer og eksperter, der skal analysere på spillernes gøren og laden. Nogle af spillerne prøvede det, da Fremad for nogle år siden spillede mod FC Midtjylland i pokalen, men de fleste har aldrig prøvet det før.

- Nu må vi se, hvordan de reagerer, og så må vi, der ikke har pulsen så højt oppe, prøve at hjælpe dem så godt vi kan, siger han og griner.

- Men det kan da have en indflydelse, og vi ved da også, at det er en helt anden ting. Det er jo klart, at AGF'erne er vant til medierne. Der er det uge på uge på uge, så det bliver en rutine for dem. Det er jo straks noget andet for vores drenge. De er ikke vante til at få stukket et kamera op i hovedet og blive analyseret i begge ender, fortæller han.

- Jeg tror, det bliver lærerigt for os, og sjovt at se, hvordan spillerne reagerer. Jeg tror godt, at de kan håndtere det. Men vi har ikke så meget erfaring i den del, så vi er spændte på, om vi kan levere en god præstation, for det er det, der skal til, hvis vi skal videre i pokalen. Så kan vi jo ikke lade tv og medier og alt mulig andet påvirke vores sportslige niveau. Alt det må vi kunne lægge til side, når der bliver fløjtet op, slutter han.

Aarhus Fremad og AGF mødes i pokalturneringen på Ceres Park onsdag 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce