Annonce
Sport

Aarhus Fremad fik revet angriber væk i sidste øjeblik: - Det var som at få en hammer i hovedet

Frederik Høgh scorede i sin sidste kamp for Aarhus Fremad. Han har endnu ikke scoret for Middelfart. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Frederik Høgh tog chancen og rykkede til Middelfart på sidste dag af transfervinduet. Lørdag vender han tilbage til Riisvangen Stadion, hvor han scorede i sin sidste kamp.

FODBOLD: Frederik Høgh fik noget af en debut, da han sidste lørdag blev indskiftet til de sidste 20 minutter og debuterede for sin nye klub Middelfart. På sin første boldberøring headede han bolden videre til Peter Dahl Kristensen, der nemt kunne finde Casper Johansen på sit indlæg, og to minutter senere headede han bolden videre i en næsten identisk situation til Casper Johansen, der nemt kunne score.

Og såmænd om Frederik Høgh ikke også var involveret i Søren Andreasens mål til slutresultatet 5-1, hvor hans halvsvage afslutning gav en ripost og en nem scoring på tomt mål. Tre scoringer, der på den ene eller anden måde alle implicerede den langhårede angriber.

Lørdag er der så en god chance for, at han starter inde, når han med sin nye klub møder Aarhus Fremad på Riisvangen. Den klub, han var en del af indtil allersidste dag i transfervinduet.

Klokken 14.15 på sidstedagen meddelte angriberen sin cheftræner Morten Mølkjær om, at han havde takket ja til et tilbud fra fynboerne. En snak, der tog cirka ti minutter, før han hastede videre til sin første træning i den nye klub.

Men hvor spilleren og den nye klub står på en side af et klubskifte, er der som bekendt også en modpart. Beskeden kom så sent for Aarhus Fremad, at der ikke rigtig var nogen mulighed for at gøre noget, hvilket frustrerede cheftræneren.

- Det var som at få en hammer i hovedet. Lige da han fortalte det, var der ikke mange konstruktive tanker i mit hoved. Jeg har brugt meget tid på Frederik. Vi har brugt mange ressourcer og tid på hinanden, og det er nok også derfor, det gjorde lidt ekstra ondt, at det netop var ham, der fortalte, at han havde fundet en ny klub, siger Morten Mølkjær.

Annonce
Jeg har en ambition om at leve af fodbolden en dag, og det er i Middelfart, jeg ser de bedste muligheder for at indfri mine ambitioner.

Frederik Høgh, tidl. spiller i Aarhus Fremad

Kunne være skiftet til en højere hylde

Han ved dog også, at det er netop det, Aarhus Fremad gerne vil. Gøre spillere så gode, at de er attraktive for andre klubber.

Men der er trods alt en forskel i Frederik Høgh-tabet og for eksempel Mathias Nygaard-tabet tidligere på sommeren. Sidstnævnte skiftede til en klub i 1. Division. Frederik Høgh skifter til et hold, der på nuværende tidspunkt er á point med Aarhus Fremad.

- Frustrationen handlede også om, at han skiftede til Middelfart. Jeg kunne bedre forstå det, hvis han var skiftet til Skive eller Kolding i 1. Division, for det har han i min optik niveau til. I stedet kommer han til at styrke en direkte konkurrent, siger Morten Mølkjær.

Forskellen på Middelfart og Aarhus Fremad er dog uden tvivl økonomi. Bestyrelsesformand Per Jørgensen er også administrerende direktør i entreprenørvirksomheden 5E Byg, og flere af spillerne laver ikke andet end at spille fodbold.

- Økonomien var ikke det primære for mig, men jeg vil selvfølgelig ikke negligere, at penge altid har noget at sige. Det er mulighederne og perspektivet i Middelfart, som vægter højest for mig. Jeg har en ambition om at leve af fodbolden en dag, og det er i Middelfart, jeg ser de bedste muligheder for at indfri mine ambitioner, siger Frederik Høgh.

Taknemmelig for tiden

Angriberen indrømmer, at det bliver specielt at vende tilbage til Riisvangen Stadion, hvor det er første gang, han prøver at spille på udebane.

- Jeg har haft det fantastisk i Aarhus Fremad. Jeg har rykket mig helt vildt i det halvandet år, jeg var der. Så det er ikke derfor, jeg er taget til en ny klub. Jeg har udviklet mig meget sammen med resten af holdet. Men nogle gange er det også vigtigt at sprænge sin tryghed, og det har jeg gjort her, siger Frederik Høgh, der faktisk scorede i sin sidste kamp i den hvepsestribede trøje med et mål til 4-0 mod Ringkøbing.

Kampen mellem Aarhus Fremad og Middelfart bliver spillet lørdag klokken 14.00.

Frederik Høgh

  • 24 år gammel
  • Har fået en kontrakt til 31/12/2020 i Middelfart Boldklub
  • Spillede halvandet år i Aarhus Fremad
  • Har tidligere spillet i Middelfart, VSK Aarhus og Skanderborg
  • Spillede ungdomsfodbold i Esbjerg fB og AC Horsens

Lørdagens 2. divisionskampe med aarhusianske hold

  • VSK Aarhus - Næsby Boldklub (13.30)
  • Aarhus Fremad - Middelfart Boldklub (14.00)
  • Brabrand IF - AB (14.00)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce