Annonce
Sport

Aarhus Fremad fløj som en Concorde henover københavnsk traditionshold: - Noget af det højeste niveau, vi har lavet

Tocifret! Søren Andreasen kom på tavlen lørdag. Det var hans 10. mål i denne sæson i 2. Division. Foto: Ole Nielsen.
Fjerde sejr på stribe for Aarhus Fremad, der dog lukkede et mål ind, selvom BK Frem ikke havde en eneste oplagt chance i åbent spil.

FODBOLD: Det bliver næsten ikke mere nostalgisk.

I en moderne fodboldverden med stakkevis af halvtvungne fusioner og "FC-klubber", er der stadigvæk lidt liv i de gammeldags, traditionsbundne fodboldklubber.

Aarhus Fremad gør meget ud af at sige, at det er den "rigtige" fodbold, der spilles på Riisvangen. Lørdag eftermiddag var det de hvepsestribede, der gjorde alt rigtigt og vandt 3-1 mod BK Frem i en kamp, hvor der stort set kun var et hold på banen.

Annonce

BK Frem, Valby-mandskab, en af Danmarks ældste fodboldklubber med rødder i den politiske afdeling af venstreforeningen, er et af de hold, mange kender, selvom den over de seneste år ikke har været helt fremme på den store scene. Kendt for seks danske mesterskaber, dog senest i 1944, kendt for Sophus Krølben, for Kim Vilfort.

I dag lever den en lidt anonym tilværelse i 2. Division. Akkurat som Aarhus Fremad har man dog ambitionen om på sigt at blive en fast del af 1. Division.

Klasseforskel

Meget gjorde de københavnske gæster nu ikke for at overbevise de cirka 350 fremmødte på Riisvangen om, at de bør spille en række højere. I de første 30 minutter blev de simpelthen slået ihjel af Aarhus Fremad, der burde have snøret sækken, kvalt katten og gjort de sidste 60 minutter lige så interessante som en slukket fjernsynsskærm, hvor fjernbetjeningen er blevet væk.

Aarhus Fremad var hurtigt foran 2-0. Lucas From scorede på en perle af et frispark, Søren Andreasen rettede et fladt indlæg fra Mathias Laursen Christensen ind. Men selvsamme Andreasen havde et hug på stolpen, Laursen Christensen sendte bolden forbi mål fra 30 centimeters afstand.

Med andre ord: Havde Aarhus Fremad ført 4-0 efter en halv time, kunne man ikke have sat en finger på resultatet. Så stor forskel var der.


Det, der er interessant, er, at hvis du gerne vil være dominerende, er du nødsaget til at sikre, at modstanderne ikke er dominerende.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Og der er det jo, at fodbold kan være et uhyggeligt spil. Det handler om kontrol, om kontingens. Om at have styr på den lille runde læderbold med fødderne, som i virkeligheden er en anatomisk svær kropsdel at kontrollere noget som helst med.

Det er nemmere at kontrollere noget med hænderne, men det kræver, at man har kontrol over hændernes position. Det havde Søren Bugge ikke ifølge dommeren. Hands, hvinende fløjtelyd, fingerpeg på pletten. Straffespark til BK Frem, omend en smule tyndt, men sikkert omsat til mål, og Frem havde fået en livline ind i kampen igen. 2-1.

Annonce

30 sekunder inde i anden halvleg blev opgøret lukket

Fremmerne var dog svage igennem hele kampen. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at klubben måtte mangle to dygtige spillere. Topscorer Paul Ngongo Iversen var i karantæne. Og André Riel var ikke med til Aarhus, da han havde meldt sig syg til kampen.

Og så hjælper det jo heller ikke, når man lukker mål ind 30 sekunder efter pausen. Søren Bugge satte indersiden på et såkaldt "cutback"-indlæg fra Søren Andreasen. 3-1 Aarhus Fremad. Her blev kampen i virkeligheden lukket.

En overraskende stor forskel på de to mandskaber med de store traditioner. Lørdag lignede de ikke to hold, der sådan set ligger klods op ad hinanden i tabellen. Der var klasseforskel.

- Det var en kamp, hvor vi tog fat i den de første 20 minutter. Det var på et niveau, som må være noget af det højeste niveau, vi har lavet, og sammen med vores dominans kommer chancerne også. Det havde selvfølgelig været lidt mere perfekt, hvis vi havde fået omsat lidt flere af de chancer.

- Det, der er interessant, er, at hvis du gerne vil være dominerende, er du nødsaget til at sikre, at modstanderne ikke er dominerende. Vi går op og presser dem højt og hårdt for at få dem til at afvikle hurtigt med en lang eller dårlig bold. Både så vi kan skabe en chance, men også for at sikre, at de ikke spiller sig varme eller spiller sig gode i kampen. Så de føler, at de får et tryk imod sig, og vi har en overskudsfølelse. Det, synes jeg, lykkes vi rigtig godt med. En stor del af vores offensive succes er, at vi tog deres offensiv ud, og det gjorde vi godt, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard efter kampen.

Han var glad, skulle hilse på en del forskellige folk på Riisvangen og kunne fejre sin fjerde sejr på stribe. 40 point har Aarhus Fremad nu. Oprykningsmuligheden er dog væk efter alt for mange mærkelige pointtab i efteråret og starten af foråret.

Nu handler det om at sikre sig en plads i top seks og den tredjebedste række til næste sæson. Akkurat som det i øvrigt gør for BK Frem, der også jagter samme mål.

2. Division

Aarhus Fremad - BK Frem 3-1 (2-1)

  • 1-0 Lucas From (8.)
  • 2-0 Søren Andreasen (15.)
  • 2-1 Armend Aslani (straffe) (34.)
  • 3-1 Søren Bugge (46.)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner (Frederik Jørgensen 78.), Nicklas Ullum, Christian Bech, Emil Obitsø (Martin Mikkelsen 78.) - Lucas From (Magnus Kirchheiner 29.), Lasse Hauge Mortensen, Emil Hauge Mortensen, Søren Bugge (Mathias Valentin 62.) - Søren Andreasen, Mathias Laursen Christensen (Emil Junge 78.)
  • BK Frem (4-4-2): Andreas Beck Larsen - Christian Bramsborg (Matthias Andersen 76.), Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen (Oliver Basse 80.), Emil Bjørn Jensen - Daniel Anusic, Magnus Davidsen, Andreas Lundberg (Andreas Agermose Hansen 64.), Andreas Smed - Armend Aslani, Jacob Pind
  • Advarsler: Aarhus Fremad: Marcus Kirchheiner, Mathias Valentin. BK Frem: Andreas Lundberg, Jacob Pind
  • Tilskuere: 354 på Riisvangen.

Der resterer tre kampe i denne sæson af 2. Division. Hvis Aarhus Fremad spiller som i dag, er de stensikre i top seks. Omvendt har BK Frem ikke meget gøre i landets tredjebedste række i næste sæson, hvis det er med dén på.

Ak ja. Historien kan man altid have.

Men det er nutiden, der tæller i fodbold. Det er 90 minutter, 5.400 sekunder plus det ukendte antal på dommerens ur, der afgør fodboldkampe. Ikke de gode historier eller de sagnomspundne myter.

Måske er nostalgi noget, man bare skal lægge i skuffen? Vurdér selv. Lørdag gav Aarhus Fremad i hvert fald ikke mange udstrakte pegefingre for, hvad BK Frem engang har været. 3-1 var en sejr, der burde have været større.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce