Annonce
Sport

Aarhus Fremad har ikke vundet en kamp i foråret: Offensivspillere har manglet kvalitet i feltet, siger cheftræner

Thomas Hagelskjær så skidt ud ved Næsbys mål tidligere på foråret og har blot holdt et enkelt clean sheet i 2. Division i denne sæson. Foto: Ole Nielsen.
I alle fire forårskampe mener Aarhus Fremad-cheftræner Morten Dahm Kjærgaard, at holdet har skabt nok chancer for at vinde kampene. Men mange chancer har ikke givet mange mål. Til gengæld ser han stadig skarphed på træningsbanen.

FODBOLD: Da forårssæsonen gik i gang, så det umådelig svært ud for Aarhus Fremad i kampen om oprykning. Der var otte point op til førerholdet Jammerbugt, som var gået helt og aldeles ubesejrede gennem efteråret, og som endda på det tidspunkt manglede en mink-kamp, der var blevet udskudt på grund af den periode i historien, vi danskere først lærte at sige "mutation".

Men Fremad, de har haft chancerne.

Fire kampe er der nu spillet i efteråret. Mod fire hold, der alle ligger på de seks nederste pladser. Ingen af kampene har givet en Fremad-sejr.

Annonce

Og hvad værre er: Jammerbugt har haft deres problemer og scorede slet ikke i fire runder i træk, mens BK Frem, der også lå i toppen ved nytår, heller ikke har fundet niveauet.

Så havde Fremad taget ni, eller måske endda 10 point, som ikke var et helt urealistisk scenarie, havde holdet været inden for en kamps afstand af førstepladsen.

Men der har manglet noget fra de offensive spillere. Der har manglet kvalitet.

- Hvis man skal indfange, hvad vi har manglet i de første fire kampe i foråret, er det effektivitet. Det gælder først og fremmest i vores offensiv, og vi har ikke omsat et ellers tilfredsstillende antal chancer til et tilfredsstillende antal mål, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Spillerne har scoret før

Og hvordan kan det så egentlig ske?

Christian Nissen blev topscorer i seneste sæson i 2. Division, men har bøvlet hele vinteren med en hoftebøjer og er ikke på 100 procent. Søren Andreasens 16 mål i 27 kampe for Aarhus Fremad beviser også, at målet normalt ikke er så langt væk fra hans afslutninger. Derudover har unge spillere som Lucas From og Magnus Kirchheiner begge leveret en håndfuld mål i efteråret uden at komme på tavlen endnu i 2021.


Nogle gange skal man passe på med, at døden skal have en årsag. Jeg tror ikke på, at man kan finde en nem forklaring på, hvorfor vi har scoret for få mål.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Aarhus Fremad har kun scoret fire gange i de første fire kampe. Heriblandt et straffespark og et direkte frispark, som gik ind via en stor målmandsfejl.

- Jeg mener, vi har spillere med afslutningskvaliteter på et højt niveau og som er beviste målscorere i 2. Division. Hvorfor sparker vi så ikke boldene ind? Det er i sidste ende en mangel på kvalitet i den enkelte situation. Hvad kommer det af? Det kan være en lille mangel på selvtillid. Det er sådan nogle små ting, vi kigger på, men når vi træner, sparker vi boldene ind og har en effektivitet, vi kan genkende.

- Vores spillere har scoret mål før, og så er der nu en periode, hvor bolden bare ikke vil ind. I den seneste kamp sender Søren Andreasen to gange bolden over mål fra det lille felt. Det var to ønskepositioner for Søren, som er en god afslutter, men i nuet røg den over. Men nogle gange skal man passe på med, at døden skal have en årsag. Jeg tror ikke på, at man kan finde en nem forklaring på, hvorfor vi har scoret for få mål, for der kan også være tilfældigheder og en dygtig målmand i spil, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

God defensiv trods få rene bure

Når man ser på statistikkerne, ser langt de fleste af de offensive statistikker dog fine ud. 28 mål i 17 kampe er i og for sig okay og gør holdet til det fjerdemest scorende i rækken. Målene er fordelt udover 11 forskellige spillere, hvilket også er et godt tegn og beviser, at holdet ikke bare er afhængig af en enkelt mand, om end topscorer Søren Andreasens seks mål ikke er i nærheden af at være i toppen af rækken, hvor Nykøbing FC's Mathias Kristensen har lavet 14 æsker.

Defensivt ser tallene egentlig mere problematiske ud. Der har kun været et enkelt clean sheet til målmand Thomas Hagelskjær, der har stået det meste af sæsonen, mens Frederik Nørgaard, som stod de første tre kampe ikke nåede at gå fra banen uden at have lukket mål ind.

Altså har holdet lukket scoringer ind i 16 af 17 opgør i sæsonen. Og i foråret har flere af målene været nogle, man sagtens kunne undgå. Mod Næsby var det et mindre drop af Thomas Hagelskjær til sidst, der gjorde at man lukkede mål ind, mod Sydvest var det efter et dumt - og halvtyndt - straffe. Aarhus Fremad er klart dét af de tre århusianske 2. Divisionshold, der har lukket flest ind.

Gennemsnitlig chancevurdering ved kampstart

  • Aarhus Fremad startede sæsonen som favoritter ude mod FC Sydvest og gav gennemsnitligt odds 1,56, hvilket svarer til 59 procents chance for sejr. Opgøret endte 1-1.
  • I kampen mod Næsby gav Aarhus Fremad odds 1,46 ved kampstart. Det svarer til 63 procents chance for sejr. Næsby udlignede til allersidst, og kampen endte 1-1. 
  • Aarhus Fremad gav bare odds 1,26 til kampstart mod Holbæk, hvilket svarer til 73 procents chance for sejr. Fremad tabte 1-3.
  • Aarhus Fremad sluttede med at give odds 1,80 ved kampstart mod Dalum. Det svarer til 51 procents chance for at vinde kampen, som endte 1-1.

- Det er nemt at kigge på, hvor mange mål, vi har lukket ind. Men det interessante er, hvilke chancer, vi har indkasseret imod os. Næsby har meget få chancer, og de chancer, de skabte, var ikke særlig store, før de scorer et mål, som er en, Thomas (Hagelskjær red.) selv mener, han redder alle dage i ugen.

- Mod Holbæk lukker vi tre scoringer ind, men har også to gigantchancer inden for de første fem minutter, som vi skal score på, mens de scorer med meget høj kvalitet. Mængden af chancer imod har været tilfredsstillende, og vi forholder os til, at vi skal have større og flere muligheder end vores modstandere. Det har vi haft, men vi har ikke været dygtige og effektive nok til at score, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Nu kommer et velspillende hold på besøg

Lørdag venter Thisted. For første gang i foråret møder Fremad et hold, der ligger i toppen af tabellen. Nordvestjyderne har omvendt spillet et strålende forår og har allerede spillet syv kampe, da også de havde udsatte minkmutations-kampe fra efteråret. De syv kampe har i alt givet 16 af 21 point, og pludselig er holdet bare to point fra oprykning.

Her har man omvendt sparket boldene i kassen. Ivorianske Yao Dieudonne har ramt en guldåre af god form og har banket syv mål ind i lige så mange kampe i foråret. I Thisteds seneste opgør vandt de 3-0 mod FC Sydvest på to strålende mål samt et scoring direkte på hjørnespark.

Den slags bolde går ikke ind for Aarhus Fremad for tiden. Og for første gang i sæsonen er holdet ikke favoritter til opgøret. Oddssætterne har vurderet de to hold som værende helt, helt lige.

Kampen starter klokken 12:00 på ASA's Anlæg, da Riisvangen Stadion ikke er blevet godkendt til kamp.

Lørdagens 2. Divisionskampe med århusianske hold

  • Aarhus Fremad - Thisted FC, ASA's Anlæg klokken 12:00.
  • B.93 - VSK Aarhus, Østerbro Stadion klokken 13:00.
  • Brabrand IF - Holbæk B&I, Domis Park Brabrand klokken 14:00.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce