Annonce
Sport

Aarhus Fremad tabte for første gang i månedsvis

Rune Friis og Aarhus Fremad tabte 1-3 til AB lørdag. Arkivfoto: Ole Nielsen
AB vandt topkampen på Riisvangen, men Aarhus Fremads træner var nu godt tilfreds - med alt andet end resultatet.
Annonce

FODBOLD: For 20 år siden mødtes Aarhus Fremad og AB i Superligaen.

For nostalgikere klinger navne som Gregers Ulrich, Chris Iwelumo, Rene Henriksen og Chris Hermansen sødt.

De har forlængst lagt støvlerne på hylden.

I dag er det spillere som Malthe Dahl Overgaard, Christian Nissen, Sylvester Seeger-Hansen og Frederik Ellegaard Christensen, der repræsenterer klubberne. Knap så velklingene navne, men sådan er det, når adressen nu er 2. division.

Her er klubberne efterhånden groet fast, men noget er måske ved at ændre sig.

I hvert fald har Fremad og AB været blandt de bedste i denne sæson. Århusianerne topper gruppe 1, fem point foran AB før kampen.

Men styrkeprøven foran 704 tilskuere på Riisvangen udviklede sig ikke som flertallet af de fremmødte havde håbet. Aarhus Fremad havde helt utroligt ikke lukket mål ind i syv kampe, siden 17. august hvor Malthe Boesen scorede for Brabrand - senest Fremad tabte, i øvrigt.

Men efter en god halv time gik den ikke længere. Sylvester Seeger-Hansen hamrede en AB-føring i kassen fra lang afstand. Det var åbenbart et mål af den kaliber, der skulle til, før Fremads islandske målmand Elias Olafsson kunne passeres.

Målet kom ud af det blå i en chancefattig omgang. Efterfølgende pressede hjemmeholdet på for at udligne, men kom kun frem til få chancer. Mod slutningen satsede de og det åbnede op bagtil, hvilket Frederik Ellegaard Christensen udnyttede og lukkede kampen. Malthe Dahl Overgaard sørgede godt nok for lidt spænding i dommerens tillægstid, men det varede kun i få sekunder inden Niclas Rohde bankede bolden helt op i krogen fra en spids vinkel og sørgede for 3-1-sejren til AB.

- Jeg kan ikke hidse mig op over, at vi tabte. Selvfølgelig er jeg vildt frustreret og skuffet, men jeg synes, vi leverede dét, der skulle til.

- Jeg er træt af, at de bragede to op i hjørnerne, men det kan vi ikke gardere os imod. Vores mål var godt nok også noget kludder, men jeg synes, vi var bedre end AB. Det lyder måske mærkeligt at sige efter et nederlag, men i anden halvleg havde vi styr på dem - og jeg synes kun, der var en kort periode i første halvleg hvor vi ikke helt havde styr på tingene. Og det er stærkt mod et godt hold som AB, sagde Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær.

Men selvom i havde spillet, manglede I vel at blive rigtig farlige?

- Vi var for ringe i vores timing i feltet og manglede noget bevægelse helt fremme. Vi fik bragt en masse bolde ind i feltet men vi var vel reelt set kun farlige to-tre gange. Men det må vi arbejde videre med, andet er der ikke at sige til det.

For 20 år siden endte kampen i øvrigt også 3-1 til AB efter at de havde ført 2-0. Dengang var der 77 tilskuere flere på Riisvangen. Det vides ikke hvor mange gengangere, der var blandt de fremmødte lørdag.

2. division

  • Aarhus Fremad - AB 1-3 (0-1)
  • Mål: 0-1 Sylvester Seeger-Hansen (34.), 0-2 Frederik Ellegaard Christensen (83.), 1-2 Malthe Dahl Overgaard (90.), Niclas Rohde 1-3 (90.)
  • Tilskuere: 704 på Riisvangen
Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce