Annonce
Sport

Aarhus Fremad tog sjette sejr i træk

Mathias "Marvin" Laursen kom igen på måltavlen for Aarhus Fremad. Foto: Ole Nielsen
Med lørdagens tre point over Vejgaard sidder århusianerne solidt på førstepladsen i 2. Divisions pulje 2

FODBOLD: Topholdet Aarhus Fremad vandt for sjette gang i træk, da Vejgaard B blev besejret med 3-0 i Aalborg Øst. Ved pausen førte århusianerne med 1-0. I alle seks opgør er der ikke blevet scoret mod Aarhus Fremads keepere, og målscoren er så fin som 13-0.

Med sejren konsoliderede Aarhus Fremad sig på førstepladsen med 22 point efter ni kampe.

- I dag spillede vi en rigtig god kamp og var i fuld kontrol fra første til sidste fløjt, stort set. De perioder, hvor Vejgaard forsøgte bringe noget fysik ind i det, spillede vi bolden godt rundt, og vi var nok i boldbesiddelse i 80 procent af tiden. Vi var dygtige i vores opbygning af spillet og kørte dem rundt og kunne godt have vundet større.

- Det var dejligt at spille til nul igen, og vi er glade for at have overstået den kamp her så godt, for vi har haft problemer med Vejgaard heroppe før. Jacob Torp spillede en stor kamp, han scorede til 1-0 og var med i de to næste også. Det var svært at se, hvem der scorede målet til 2-0. For først ramte vi overliggeren to gange, inden de i flere omgange reddede på stregen, men det var vist Mathias Laursen, der havde sidste fod på bolden, sagde Aarhus Fremads træner Morten Mølkjær.

leo

Vejgaard B-Aarhus Fremad 0-3 (0-1)

2. division Pulje 2

Aarhus Fremads målscorere: Christian Nissen, Mathias Laursen, Jacob Florin Torp.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce