Annonce
Sport

Aarhus Fremad-træner: Det bliver et interessant pres at spille under

Simon Bækgård og Aarhus Fremad skal op i fart, hvis de skal indhente Helsingør i løbet af de seks runder i den komprimerede 2. division. De to hold møder dog hinanden., Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad har seks runder til at indhente FC Helsingør, som har et forspring på seks point til århusianerne, når 2. division genoptages.

FODBOLD: Mandag aften kunne Divisionsforeningen fortælle, at man arbejder på en plan, hvor 2. division senest genoptages 17. juni. De 24 hold i gruppe 1 og 2 deles op i to, så de 12 bedst placerede mandskaber kæmper om oprykning, mens de 12 nederste skal slås om at undgå de fire nedrykningspladser.

Oprindeligt var tanken, at der skulle spilles 22 runder, men grundspillet lukkes nu ned fem runder før tid, hvilket betyder, at op -og nedrykning skal afgøres over seks runder. Tre hjemmekampe og tre udekampe til hvert hold.

For de tre lokale deltagere i 2. division betyder det, at Aarhus Fremad og Brabrand bliver en del af oprykningskampen, mens VSK Aarhus lige akkurat misser top seks og må en tur i nedrykningsspil på grund af en dårligere målscorer end FC Jammerbugt.

Kampen om den ene plads i 1. division ser ud til at blive en duel mellem Helsingør og Aarhus Fremad. Helsingør har et forspring på seks point inden de sidste runder, hvor de to hold blandt andet løber ind i hinanden.

- Vi kan notere og registrere, at vi er gået fra 16 til 6 kampe og har stadigvæk seks point og en målscore der skal forbedres, hvis vi skal indhente Helsingør. Det er en opgave, som vi skal og vil tage på os. Det er klart, at vi skal ud og præstere på et højt plan og vinde fodboldkampe. Hvis ikke allesammen, så næsten alle i dette forår. Det bliver et interessant pres at arbejde og spille under, hvor vi kommer til at skulle ud og angribe hver gang. Det kan være begrænsende for nogle, men det kan også være en befrielse, at der ikke er så meget at spekulere over, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

- Den outsiderrolle vi befandt os i inden spilstoppet, er blevet endnu større, men vi vil forsøge at angribe den udfordring på en motiverende og positiv måde og forsøge at finde en ekstra energi til at løse det, siger Aarhus Fremad-træneren, der begyndte træningen sammen med sine spillere i sidste uge.

En uge, der har vist, at spillerne har været gode til at holde sig aktive i pausen. Faktisk har nogle af dem formået at løfte deres fysiske form.

- Vi har trænet så hårdt i den første uge, at vi allerede nu kan registrere en markant fremgang på det fysiske plan. Det begynder også at hjælpe med bevægelserne, hvor vi forsøger at få lidt mere spil ind og få nogle af de små slag og infight, som er med til at styrke muskulaturen og gøre den klar til kamp, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

2. division

Stilling, oprykning:

1. Helsingør 44 point

2. Aarhus Fremad 38 point

3. Middelfart 31 point

4. Vanløse 30 point

5. Brabrand 29 point

6. Brønshøj 29 point

7. Thisted 28 point

8. AB 27 point

9. HIK 27 point

10. Frem 25 point

11. Avarta 24 point

12: Jammerbugt 23 point

Stilling, Nedrykning:

1. VSK Aarhus 23 point

2. Dalum 22 point

3. B93 20 point

4. Hillerød 19 point

5. FA 2000 19 point

6. Dalum 18 point

7. Sydvest 18 point

8. Holbæk 17 point

9. Slagelse 13 point

10. Ringkøbing 12 point

11. Skovshoved 12 point

12. Vejgaard 11 point

Ville helst have spillet samtlige kampe

Brabrand befinder sig lidt ude i ingenting i forhold til den komprimerede version af 2. division. Med 29 point kan Tom Søjbergs tropper ikke for alvor nå at blive en del af topkampen.

- Vores klare holdning har fra begyndelsen været, at vi gerne ville spille alle kampe, så der var en fair mulighed for de hold, der kæmpede for at komme op eller undgå nedrykning. Vi er ikke selv i fare for det ene eller andet, men hvis vi selv stod i det felt, så ville vi gerne have den bedste mulige chance for at søge den. Derfor har vi hele tiden holdt fast i, at vi var klar til at spille det hele, også hvis det gik længere ind sommeren, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

- Når det er sagt, så bakker vi naturligvis 100 procent op om Divisionsforeningens beslutning. De har noget viden i forhold til at skulle få det hele til at gå op, som mening mand i Danmark ikke har, siger træneren, der er tilbage på træningsbanen efter at have været hjemsendt af klubben siden coronavirussens ankomst til Danmark.

- Lige nu træner vi i små grupper, så det er ni mand plus en træner. Derfor kører vi lige nu efter et princip, der hedder først til mølle hver aften. Her kan spillerne melde sig til træning den næste dag via facebook. De 18 første er dem der kommer til at træne, siger Søjberg.

- Vi glæder os til at komme i gang igen, Vi vil gerne ud og vise, at vi har et godt hold og har det her vinder-DNA i vores trup, siger Søjberg.

Fokus på egen trup

VSK Aarhus tabte deres første og hidtil eneste kamp i 2020, da de 7. marts blev besejret 1-3 af Jammerbugt. Et nederlag, der får betydning for begge parter i forhold til det nye program. Det er nemlig de tre point fra den sejr og en positiv målscorer, som sender nordjyderne i opspil, mens VSK har seks kampe til at sikre sin eksistens i 2. division.

- Det er sådan det er. Vi glæder os mest af alt til at spille igen. Det er klart, at vi hellere ville have spillet en hel turnering, men det havde de fleste jo regnet ud, at det ikke ville blive tilfældet. Vi arbejder ud fra, at vi skal spille seks kampe, som vi gerne skal forsøge at vinde, siger træner Jens Gjesing og tilføjer, at han ikke bruger så mange kræfter på om det er den ene gruppe eller den anden.

- Det er ikke nemt at finde den mest retfærdige løsning. Der vil altid være nogen, som skal bide i det sure æble, siger Gjesing.

Han kender ikke det store til de kommende modstandere fra den sjællandske gruppe, men for ham handler det også om at holde fokus på egen trup og få folk helt klar. VSK Aarhus indledte træningen mandag aften i denne uge, og selvom det så fornuftigt ud, så er man nødt til at have tålmodighed i de næste tre uger.

- Man skal huske på, at sidste gang spillerne var i aktion, var på kunstgræs. Der vil være en overgang fra løb og fysisk træning til at spille fodbold, ligesom der er forskel på at spille på kunst til at spille på græs. Så selvom der er en lyst til at køre hårdt på fra start, så er vi nødt til at overveje vores fremgang. Vi vil hellere have folk, der lige mangler et par procenter end en flok spillere, som sidder udenfor med skader, når vi skal til at spille kampe. Derfor skal vi tænke os om i de næste 14 dage til tre uger, siger VSK-træneren.

Brabrand er en del af oprykningsgruppen, men kan ikke for alvor nå at blande sig. Foto: Ole Nielsen
VSK Aarhus skal en tur i nedrykningsspillet. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce