Annonce
Sport

Aarhus Fremad træner efter sene scoringer i sæsonens første kampe: - På den lange bane kan vi lære af modgangen

Morten Dahm Kjærgaard mener, at modgangen kan være en god læring for holdet, som han mener, vil stå endnu stærkere i fremtiden. Foto: Ole Nielsen.
De døende minutter har været afgørende i Aarhus Fremad to første kampe denne sæson. I begge kampe fik de scoret sent og sikret sig point. På trods af den slingrende kurs, ser cheftræner for Aarhus Fremad positivt på fremtiden. Tallene bag kampene ser nemlig rigtig gode ud for Fremad.
Annonce

FODBOLD: Sidste sæson sluttede med et brag for Aarhus Fremad. Efter et fremragende forår, hvor de var nærmest ikke kunne tabe, snublede de på målstregen på sidste kampdag, trods 7-0 over Frem, og var blot en enkelt mål fra at rykke op i første division.

Denne sæson er aspirationerne store hos Aarhus Fremad. Klubben er blevet en kontraktklub og har bundet flere profiler som anfører Nicklas Ullum og angriber Søren Andreasen til klubben resten af sæsonen.

På papiret har sæsonstarten egentlig også været godkendt for Aarhus Fremad med fire point fra to kampe.

Med til historien hører dog, at Fremad i første kamp mod BK Frem scorede to mål i de døende minutter for at sikre pointdeling, mens de på utrolig vis scorede sejrsmålet i anden kamp mod Holstebro i 13. tillægsminut. Så det har været en noget slingrende kurs for oprykningskandidaterne.

Cheftræner for Aarhus Fremad, Morten Dahm Kjærgaard, er ikke bekymret over sæsonstarten, som han mener, kan føre gode ting med sig på længere sigt.

- Den læring, vi tager med fra kampene, er vigtig. Så hvis man ligger følelserne lidt væk, så er der stor læring i modgangen, som vi har overkommet i kampene. Vi har håndteret nogle svære situationer godt. Så på den længere bane, tror jeg, vi kan tage den modgang med os og bruge det til noget i vores spil, siger han.

Annonce

Forskellen fra foråret

Morten Dahm Kjærgaard vil ikke kigge for meget på enkelte episoder, men nærmere det større billede, der er i holdets præstationer.

- Der, hvor vi gerne ville have været bedre, var at skabe en kampudvikling, der gik mere vores vej og få en bedre rytme. Udnytte overtaget, vi har haft i kampene. Det er positivt, at vi ikke har slået op i banen. Det vidner om en stærk karakter og en tro på tingene. Vi har mødt to gode modstandere. Vi ville gerne have været lidt dygtigere i visse kampsituationer, men det er positivt at have fået point, siger han.


Det er meget fortrøstningsfuldt, at tallene ser så gode ud, for det betyder, at vi kommer i de rigtige situationer. Det handler mere om skarpheden og kvaliteten på slutproduktet, hvilket vi så må arbejde med træningsbanen.

Morten Dahm Kjærsgaard


Aarhus Fremad har fået en del nye på holdet, som stadig skal finde hinanden på banen. Alligevel ser Morten Dahm Kjærgaard mange af de samme tegninger i spillet som i det succesfulde forår.

-  Relationerne skal spilles på plads. Når vi kigger vores kampe igennem, har vi haft mange af de samme situationer som i foråret. Så har den her berømte skarphed og timing lige manglet. Tilfældighedernes spil har også haft indflydelse. Vi har ikke fået scoret på de gunstige muligheder, vi har haft i løbet af kampene. Hvis vi havde ville resultaterne se helt anderledes ud, forklarer han.

Annonce

Arbejde på træningsbanen

Tallene ser gode ud for Aarhus Fremads spil ifølge Morten Dahm Kjærgaard. Holdet skaber gode chancer og får flyttet bolden godt frem ad banen, så de skaber mange situationer omkring modstandernes felt. Cheftræneren taler om et begreb, der hedder "Packing", som er en af de vigtigste statistiker, moderne fodboldtrænere bruger.

Packing måler det antal gange, man får drevet bolden frem enten ved dribling eller aflevering, og hvor mange spillere, man kom uden om med aktionen. Altså, hvor ofte og hvor meget man bryder mellem kæderne, hvilket skaber plads i offensive situationer. Og her er Aarhus Fremad rigtig gode.

- Det er meget fortrøstningsfuldt, at tallene ser så gode ud, for det betyder, at vi kommer i de rigtige situationer. Det handler mere om skarpheden og kvaliteten på slutproduktet, hvilket vi så må arbejde med træningsbanen, fortæller Morten Dahm Kjærgaard.

Weekendens kamp i 2. division

Aarhus Fremad spiller mod på udebane mod Næsby 12. september klokken 14.

VSK Aarhus møder FC Sydvest på udebane 12. september klokken 13.

Brabrand IF besøger Holstebro 13. september klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce