Annonce
Sport

Aarhus Fremad vandt for femte kamp i træk og fører nu 2. division

Jubel på Riisvangen. Christian Nissen og Mathias Laursen fejrede målet til 2-0, som endegyldigt sikrede Aarhus Fremad sejren. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad har lagt sig i spidsen af 2. divisions pulje to efter lørdagens sejr over Middelfart. Det var århusianernes femte sejr på stribe.

FODBOLD: Aarhus Fremad har lagt sig i spidsen af 2. divisions pulje 2. Det blev en kendsgerning, da de stribede fra Riisvangen hentede en 2-0 sejr i topopgøret mod Middelfart. Det var den femte sejr på stribe for det unge Aarhus-mandskab, som kunne have lukket opgøret langt tidligere end det reelt blev.

Efter at have bragt sig i front kort før pausen, så skulle hjemmeholdet bruge et kvarter på at finde sig til rette i det pres, der blev lagt på dem. Men efter et par kontante opfordringer fra trænerteamet på sidelinjen, fandt holdet tilbage i en god rytme og kunne gentagne gange have bygget på den føring, som Jacob Torps føringsmål havde givet dem.

Det var specielt på omstillingerne, at Middelfart havde svært ved at matche det tempo og den energi, som de unge spillere lagde for dagen. Fire gange kunne og burde hjemmeholdet have scoret til 2-0 i anden halvleg, men målet kom først kort før tid, da Christian Nissen løb en lang bold op på Middelfarts bane, tog et træk ind i feltet og serverede bolden for sin holdkammerat Mathias Laursen Christensen, som nærmest ikke kunne undgå at prikke bolden i mål til 2-0.

En fuldt fortjent sejr til topholdet, der ikke så ud til at være mærket af tabet af deres tidligere angriber Frederik Høgh, der var på holdkortet hos fynboerne. Han gjorde heller ikke det store væsen af sig, hvilket fik en tilskuer til at foreslå den tidligere angriber, at han da kunne skifte trøje i pausen.

Annonce

Fodbold, 2. division

Aarhus Fremad - Middelfart 2-0 (1-0)

Mål.: 44. 1-0 Jacob Torp, 88. 2-0 Mathias Laursen

Tilskuertal: 732 på Riisvangen

Snuden i sporet

- Hvis du måler på chancerne, så vinder vi fortjent. Middelfart spillede godt, og respekt for det, men det blev jo aldrig helt farligt, sagde Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær efter sejren.

- Det er vigtigt for os, at vi få skabt en god hjemmebane. Jeg synes virkelig, at det var flot af holdet at vinde over Middelfart på denne måde. Det giver lige tre ekstra til det lange løb, hvor vi tidligere måske har spillet uafgjort eller er løbet ind i et smalt nederlag. Nu handler det om at holde snuden i sporet, være ydmyge og så forberede os på Vejgaard i næste runde.

Hvad fortæller det dig om holdet, at I er i stand til at vinde de her kampe?

- Spillerne tager nogle positive skridt i deres udvikling lige nu. De tør gå ud og spille. I dag kom vi til at forsvare lidt for meget, fordi de satte os under pres, men jeg synes, at man kan se, at vi er i god form og har fået et godt flow i holdet. Der er god selvtillid i spillerne og det skal vi forsøge at holde vedlige ved at lave de rigtige skift. Til dagens kamp skiftede vi to mand, selvom vi havde vundet de seneste fire kampe. Det kan vi gøre, fordi vi har et godt træningsmiljø, hvor der bliver gået til den. Vi har i alt 15-16 spillere, som presser sig på til startopstillingen. Derfor er det også vigtigt, at vi får doseret rigtigt og ser når de er trætte, så de er i stand til at gribe chancen, når de får den.

- Jeg synes, spillerne er gode til at byde ind til holdet, når de er med. Vi har tidligere set, at nogle af de unge blev benovet over at være med. Sådan er det ikke længere. Det er ikke nok bare at være der. Nu vil de også ind og vise sig frem, og det synes jeg er fedt, lød det fra Fremads træner.

Aarhus Fremad fører rækken med 19 point for otte kampe. Holdet har et point mere end AB på andenpladsen.

Jacob Torp var flyvende mod fynboerne og blev også kåret til dagens spiller af hjemmepublikum. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce