Annonce
Sport

Aarhus Fremad vendte kampen på hovedet i de allersidste minutter

Esben Lauridsen blev matchvinder for Aarhus Fremad to minutter før tid med målet til 3-2 mod Vejgaard. Foto: Ole Nielsen

Aarhus Fremad måtte kæmpe hårdt mod de kontrastærke oprykkere fra Vejgaard. Først i kampens allersidste minutter blev hjemmeholdet belønnet for sit store pres.

Fodbold: Oprykkerne fra Vejgaard er et af de mandskaber, der skal besejres på eget græs, hvis man har ambitioner om at stemple ind i top seks. Men selvom nordjyderne har fået mærkaten oprykker klistret på ryggen, så er de en langt sværere størrelse at tøjle. Det blev søndagens kamp på Riisvangen et glimrende eksempel på. Først i kampens allersidste minutter lykkedes det for Aarhus Fremad at få ændret på det, der lignede et nederlag og vinde 3-2.

Værterne havde bolden i store dele af kampen, men Vejgaard var ualmindeligt hurtige og direkte i deres omstillinger og det gjorde dem nærmest uhyggelige at spille mod. Ikke mindst da de mod spil og chancer fik bragt sig i front med 2-1 kort inde i anden halvleg. Herefter var det et opgør, hvor hjemmeholdet hele tiden forsøgte at få skabt den unikke mulighed, der kunne give dem det udlignende mål. Den kom dog ikke rigtigt og i stedet var det efter en times spil tæt på, at gæsterne lukkede kampen med et fladt spark fra kanten af feltet, som til Aarhus Fremads held gik forbi den ene stolpe.

2. division

Aarhus Fremad - Vejgaard 3-2 (1-1)Mål.: 4. 1-0 Quoc Minh Truong, 40. 1-1 Daniel Olsen, 49. 1-2 Daniel Olsen, 87. 2-2 Andreas Damgaard, 88. Esben Lauridsen 3-2

Diskvalifikation: Malthe Mondrup, Vejgaard - efter to advarsler.

Tilskuertal: 315 på Riisvangen.

Balance i regnskabet

Men selvom tingene ikke så ud til at gå hjemmeholdets vej, så fortsatte de ufortrødent med at lægge tryk på sin modstander og med tre minutter tilbage af kampen blev det belønnet. Et frispark blev sendt ind i gæsternes felt og efter en masse tumlen og fumlerier i flokken af sort og hvidklædte spillere, endte bolden ved Aarhus Fremads anfører Andreas Damgaard, som med en lang tå kunne bringe balance i regnskabet.

De 315 fremmødte på Riisvangen nåede dog knap nok at skåle i begejstring, før de igen kunne juble. Kort efter Vejgaard havde givet bolden op, fik hjemmeholdet tilkæmpet sig bolden og efter få stationer endte den hos Esben Lauridsen, der sparkede bolden ind til 3-2.

Gæsterne havde mulighed for at udligne i overtiden, men det endte med en sejr til Aarhus Fremad, som lige akkurat kravler ind i top seks med 16 point.

- Når man har spillet en midtugekamp, hvor alt har været på tv og i diverse medier, så skal man også være klar til en opgave som denne. Det er jo kontrasterne der mødes. Mod AGF sad der 2000 på Ceres Park og i dag er der vel 200. Det er ikke så sexet som i onsdags og derfor skal vi også være sindssyg glade for de tre point. Vi var ikke i nærheden af det niveau, vi har haft i de seneste par kampe, sagde Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær efter sejren.

- Oprykkerholdene skal vi slå på hjemmebane. Men når det er sagt, så synes jeg ikke, at der er nogle dårlige hold i 2. division. Nu har vi spillet lige op med top tre holdene, men vi har også haft lige kampe mod hold fra bunden. I næste runde har vi Kjellerup, der blev nummer fire i 2. division i sidste sæson, men ligger og roder nede i bunden lige nu. Det bliver også hårdt, lød det fra træneren.

Annonce

Stærk bredde

Han mener, at det er den store bredde på Riisvangen, der kommer Aarhus Fremad til gode i dette efterår. Kampen om en plads i førsteholdstruppen er stor og det betyder, at han med de rigtige valg kan bygge oven på fundamentet fra kamp til kamp.

- Vi har en god konkurrence i truppen. Vi har et par profiler siddende udenfor i dag, der normalt ville være i startopstillingen. Det er bare fedt som træner at skulle træffe de svære valg og beslutte hvem der spiller hvor. Det er en cadeau til vores træningskultur, at vi har 40 mand, der kommer og giver den gas til træning hver eneste gang. Det er også derfor vi vandt i dag. Havde vi kun kunne trykke på de samme 14-15 spillere gennem en hel sæson, så ryger man ind i dumme perioder. Derfor handler det meget om dosere rigtigt og træffe de rigtige valg, så vi skifter lidt ud, men ikke for meget, så selve stammen på holdet bliver stærkere og stærkere.

Dagens store helt på Riisvangen blev Esben Lauridsen, der med to minutter tilbage af den ordinære kamp scorede målet til 3-2. En sejr, han følte var helt fortjent.

- Vi kørte dem over hele tiden. De havde ikke det store at komme med, men sparkede lange bolde hele tiden og så opstod de her tilfældigheder, som de også scorede på. Vi havde alle de store chancer gennem kampen. Derfor var det også dejligt, at vi fik vendt det til sidst. Vi skabte jo en masse chancer i den sidste halve time, sagde den offensive midtbanespiller.

- Vi har ikke været så gode til det tidligere, men vi er blevet mere boldfaste og får skabt langt mere mod et hold som Vejgaard end vi har gjort tidligere i sæsonen. I begyndelsen af sæsonen havde vi sat point til mod et hold som dem. Derfor er det også bare vigtigt, at vi kan vinde i dag, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce