Annonce
Aarhus

Aarhus giver ni millioner kroner til ensomme i coronakrise

Der er julehygge og -stemning på Strøget i Aarhus, men for mange er coronaens restriktioner for meget mundbind, ensomhed og restriktioner, der kan give nedture og depressioner.  Foto: Axel Schütt
Mange århusianere er blevet ramt af ensomhed i takt med coronaens indtog. Aarhus Kommune vil nu afbøde mistrivsel med pulje, der kan hjælpe til gode oplevelser som koncerter, gåture og psykologhjælp.

AARHUS: Aarhus går nu aktivt ind i at hjælpe århusianere, som er blevet ramt af depression og ensomhed som følge af coronaens restriktioner.

Aarhus lancerer akut corona-trivselspakke, som skal forebygge ensomhed, mistrivsel og andre nedture, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Puljen er på ni millioner kroner, og det er en samlet magistrat i Aarhus - altså alle byrådets partier, som er indstillet på at sende den akutte corona-trivselspakke i søen. En række konkrete initiativer skal forebygge de negative konsekvenser af corona-krisen i form af ensomhed, utryghed, angst, depression, mistrivsel og social isolation.


Puljen på ni millioner kroner til initiativerne skal efter planen føres ud i livet inden årets udgang


Især gruppen 18-34-årige er umiddelbart ramt af coronakrisen, slår kommunen fast.

Trivselspakken skal konkret give muligheder til beboere og brugere af kommunens mange institutioner, botilbud, aktivitetstilbud og andet – men initiativerne i trivselspakken er også rettet mod gymnasieelever, studerende, frivillige besøgsvenner, selvhjælpsgrupper, ildsjæle i menighedsråd og medborgerhuse.

Annonce

Juleture, fisketure, teater og andet

Blandt de mange, mange forslag kan nævnes gåture, psykologhjælp til børn og unge, kampagne mod ensomhed, flere besøgsvenner, koncerter og teaterture, aftenskole, ferieaktiviteter, digitale læsegrupper, julearrangementer, fisketure, undervisning i maleri og meget andet.

For at udvælge de konkrete initiativer bliver der nedsat en faglig velfunderet og hurtigt arbejdende tværmagistratslig arbejdsgruppe med kompetence til at koordinere og samarbejde om de skitserede projektideer for at undgå overlappende tiltag og sikre, at alle målgrupper nås. Unge-kriseledelsen vil agere rådgiver og sparringspartner for arbejdsgruppen.

Puljen på ni millioner kroner til initiativerne skal efter planen føres ud i livet inden årets udgang. Initiativerne skal ikke have en længere varighed end sommeren 2021. Mandag tager magistraten endelig stilling til forslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce