Annonce
Erhverv

Aarhus hårdest ramt af Vestas-fyringsrunde: Timelønnede rammes ikke af afskedigelser

Ingen af de timelønnede på Vestas virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune kommer til at mærke noget til de tilpasninger, der følger oven på Vestas-fusionen med MHI Vestas. Foto Jørgen Kirk.
Vindmøllegiganten tilpasser mandskabsstyrken efter opkøb af MHI Vestas; 220 skal fyres i Danmark og Storbritannien, men afskedigelserne i Danmark ligger først og fremmest i Aarhus.
Annonce

Det bliver medarbejderne i Aarhus, der bliver hårdest ramt af den kommende fyringsrunde i Vestas. Ifølge en pressemeddelelse fra vindmøllegiganten skal der afskediges 220 medarbejdere, hovedsageligt i Danmark og Storbritannien.

- Der kommer dog ikke til at ske afskedigelser i produktionen. Langt de fleste af fyringerne i Danmark vil ske blandt kontorpersonale i Aarhus, oplyser kommunikationschef hos Vestas, Anders Riis, til Dagbladet.

Fyringsrunden hænger da heller ikke sammen med svigtende efterspørgsel. Den skyldes ifølge Vestas opkøbet af MHI Vestas Offshore Wind (MVOW) for en måned siden.

I pressemedelelsen fra Vestas udtaler administrerende direktør Henrik Andersen således:

- Efter at vi offentliggjorde aftalen om at købe MHI Vestas Offshore Wind, har vi omhyggeligt planlagt, hvordan vi kan bygge en samlet og stærk Vestas-organisation, der kan lede og skalere op inden for både onshore og offshore vind.


Der kommer dog ikke til at ske afskedigelser i produktionen. Langt de fleste af fyringerne i Danmark vil ske blandt kontorpersonale i Aarhus.

Anders Riis, kommunikationschef Vestas.


- Vi har nu indledt implementeringen af vore integrationsplaner, og de indbefatter desværre, at vi må afskedige 220 hårdtarbejdende kolleger. Det er aldrig nemt at tage sådan en beslutning eller sige farvel til gode kolleger, men integreringen og forenklingen af vore to selskaber skaber uvægerligt overlap mellem funktioner, og den er derfor nødvendig, hvis vi ønsker at skabe en konkurrencedygtig og skalerbar organisation.

Annonce

Ansættelser i Ringkøbing

Det er ikke længere siden end november sidste år, at situationen var anderledes. Da varslede Vestas afskedigelse af 41 timelønnede på selskabets fabrik i Lem.

Samtidig blev der dog skruet op for aktivitetsniveauet i Ringkøbing, hvor der er blevet brug for omkring 60 nye Vestas-medarbejdere, og de job kunne de timelønnede i Lem søge.

I dette tilfælde var afskedigelserne i Lem et ønske fra Vestas' side om at tilpasse produktionen til konkurrencesituationen på verdensmarkedet.

Med hensyn til fyringerne i dag handler det altså om, at Vestas efter opkøbet af MHI Vestas har behov for at skære organisationen til.

MHI Vestas var specialiseret i havvindmøller, og i pressemeddelelsen fra Vestas hedder det, at off shore vind ekspanderer til nye område af verden.

"Landvindmøller er allerede til stede i alle dele af verden, og integrationen af de to selskaber indbefatter kombinering, udvidelse og forenkling af eksisterende funktioner inden for Vestas for kunne imødekomme efterspørgslen og skabe synergier."

"Gennem denne integration bygger vi et stærkere og mere konkurrencedygtigt Vestas tværs over vore land- og havbaserede aktiviteter, og vores planlægning har vist synergier spredt ud over adskillige funktioner, hvilket desværre indebærer afskedigelser".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Politiker siger nej til navneskifte: Kvindekampen fortjener sit eget museum

Annonce