Annonce
Debat

Aarhus hærget af bander: Det er ikke nok kun at tale om problemet

"Tidligere har det haft en positiv effekt med midlertidige visitationszoner, men målet skulle gerne være, at der slet ikke er et behov for at øge politiets tilstedeværelse. Som det borgmesterbærende parti i byrådet efterlyser jeg derfor en mere driftig tilgang fra Winnerskjold og hans partikollegaer til, hvordan vi kan forebygge rekrutteringen til bandekriminalitet", skriver Mahad B. Yussuf. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Bandekriminaliteten i Aarhus har været stigende og gør byen utryg. Jeg savner en mere gennemgribende tilgang, så vi kan få løst problemet. Aarhus skal være bandefri en gang for alle.

Anders Winnerskjolds (S) nytårsforsæt (Århus Stiftstidende 22. januar) er, at banderne skal ud af byen. Jeg vil gerne erklære mig enig med Winnerskjold i, at bandekriminaliteten er blevet et rasende stort problem i Aarhus. Senest blev en 23-årig ung mand sigtet for besiddelse af en skarpladt revolver i Aarhus V, og i sommer blev to personer i bandemiljøet dræbt med kun otte timers mellemrum. I alt har fem mennesker i 2020 måtte lade livet på baggrund af bandekriminalitet, og det vidner om, at situationen er eskaleret.


Derfor håber jeg på at kunne føre en dialog med Socialdemokratiet om, hvordan vi gennem konkrete handlinger og løsninger kan gøre Aarhus bandefri i 2021.


Desværre klinger det hult, når Winnerskjold efterlyser mindre bandekriminalitet i Aarhus, men kun deler få tanker om, hvordan vi kommer bandekriminaliteten til livs. Der er tale om udsatte unge, der ofte i en tidlig alder erfarer, at den kriminelle livsbane er mere attraktiv. Derfor kræver det en massiv opmærksomhed og investering i de områder, hvor bandemiljøet dominerer, så vi kan forebygge den kriminelle livsstil.

Tidligere har det haft en positiv effekt med midlertidige visitationszoner, men målet skulle gerne være, at der slet ikke er et behov for at øge politiets tilstedeværelse. Som det borgmesterbærende parti i byrådet efterlyser jeg derfor en mere driftig tilgang fra Winnerskjold og hans partikollegaer til, hvordan vi kan forebygge rekrutteringen til bandekriminalitet.

Det virker en anelse tyndt at observere en tiltagende bandekonflikt uden også at være villig til at investere i initiativer, der kan få en ende på banderne. Hvis færre børn og unge skal lokkes ind i miljøet, så er vi også nødsaget til at skrue op for den forebyggende indsats.

I Radikale Venstre ønsker vi at rodbehandle i stedet for symptombehandle. Helt konkret mener vi, at der skal etableres reaktionsråd med relevante aktører med henblik på at dele informationer således, at vi kan gøre noget ved problemerne, inden de kommer ud af kontrol. Dernæst skal vi være dygtigere til at opfange og sætte ind, når unge mennesker er på en kriminel løbebane. Her kunne SSP-arbejdet blive styrket endnu mere, end tilfældet er i dag, hvor SSP-medarbejderne desværre ikke kan følge med.

Derfor håber jeg på at kunne føre en dialog med Socialdemokratiet om, hvordan vi gennem konkrete handlinger og løsninger kan gøre Aarhus bandefri i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce