Annonce
Livsstil

Aarhus har Danmarks næstbedste bøfsandwich

Foto: Flemming Krogh/Pressefoto

Havnens Perle er heller ikke i år at finde på listen over Danmarks Bedste Bøfsandwich. I stedet er en ny i feltet med i top tre - men det er en københavner, der indtager førstepladsen.

AARHUS: En bøfsandwich til 142 kroner - med en bøf på 300 gram, hjemmelavet sesambolle, stegte kartofler og hjemmelavede løgringe. Det er den bøfsandwich, som indtager årets andenplads på den sagnomspundne liste over Danmarks Bedste Bøfsandwich. Og den fås på Kohalen, der ligger på Jægergårdsgade.

Dermed afslører vi også, at den bedste bøfsandwich heller ikke i år er at finde i Aarhus - den fås nemlig på Grisen i København, der tager prisen for andet år i træk.

Men Kohalen serverer altså Jyllands bedste, og det må da også tælle for noget. Bøfsandwichen er angiveligt så populær, at Kohalen, efter at have meldt ud, at den ville blive taget af menuen i november, december, måtte trække i land og fortsætte serveringen af den større sag. Bøfsandwichen er iøvrigt ny på menukortet og har kun været serveret siden februar.

I en årrække dominerede Havnens Perle listen over de bedste bøfsandwicher, men i år er den slet ikke at finde i top tre.

Det er gruppen De Brune Riddere, der tager rundt på grillbarer, restauranter og serveringssteder i hele Danmark og bedømmer den sagnomspundne bøfsandwich.

Og udover at kåre Danmarks Bedste Bøfsandwich har de i år lanceret et nyt tiltag, der fokuserer på de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen. Der er således også fundet vindere for henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer.

Her løb Kohalen med de bedste boller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];