Annonce
Aarhus

Aarhus har en plan ... men følger den ikke

I sager på stribe er Aarhus Kommune klar til at bøje og dispensere fra Kommuneplanen for at imødekomme bygherrer.

Annonce

I en stribe sager er Aarhus Kommune i færd med at bøje og dispensere fra Kommuneplanen, så bygherrer kan få lov til at bygge højere og større, end de ellers har lov til.

Kommuneplanen revideres normalt en gang i hver fireårige byrådsperiode. Planen tegner de helt overordnede linjer for, hvordan byen kan udvikle sig, hvor der må bygges nyt og hvordan. Men i stedet for at henvise byggeønsker, der rækker ud over disse linjer, til næste revision af Kommuneplanen er kommunen meget tilbøjelig til at dispensere og lave tillæg til Kommuneplanen.

To aktuelle sager viser, hvad der er på spil.

I Åbyhøj er man på Silkeborgvej på vej til at få et bolig- og erhvervsbyggeri på 12 meters højde, selv om Kommuneplanen fastsætter den maksimale bygningshøjde til 8,5 meter. Naboer føler, at de bliver kørt træt af kommunen, som nu for femte gang sender et ændret og - indrømmer man selv - sjusket høringsmateriale ud.

I Thorvaldsensgade er kommunen tilsyneladende i gang med at sælge ud af en midtbypark ned til Århus Å. Man vil tillade et hus med lejligheder i syv etager af frygt for at hænge på en stor regning, hvis man skal overtage grunden.

På byrådsmødet onsdag aften var endnu to andre sager til behandling, hvor forvaltningen foreslår, at man dispenserer fra Kommuneplanen. Dels en ny fritliggende boligbebyggelse med forhus i seks etager og et baghus i tre etager i Falstersgade 19 og dels tre nye sammenhængende byhuse i Jægergårdsgade/Montanagade. Begge projekter kræver også tillæg til Kommuneplanen og mødes af naboprotester. Og disse sager røg i teknisk udvalg til nærmere drøftelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce