Annonce
Kultur

Aarhus har fået en ny bypark

De kendte designer-brødre Ronan og Erwan Bouroullec har skabt fire cirkelformede bænke. Foto: Hans Petersen

Fredag fik Aarhus en ny bypark. Det var Kunsthal Aarhus, der åbnede en ny park med hjælp fra to franske designere.

AARHUS: 400 gæster var mødt op, da Kunsthal Aarhus fredag åbnede en ny park, blandt andet med installationer man kan sidde på.

De franske brødre Ronan og Erwan Bouroullec har designet fire cirkelformede bænke i anledningen af Kunsthal Aarhus' 100 års fødselsdag til september.

To installationer, der omkranser et træ, skal skabe dialog mellem natur og gæster. Også en cirkelformet bænk med et ildsted i midten, er der sørget for til den nye park.

Til fredagens åbning af parken var der forskellige familieaktiviteter. Både skattejagt, snobrød og dyr fra Ree Park var på programmet. Og så var der franske oste til de sultne ostespisere.

Lanceringen markerer starten på et års samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og Kvadrat om en serie stedsspecifikke projekter og udstillinger, der bringer nogle af verdens førende kunstneres arbejder til Region Midtjylland som del af kulturhovedstadsåret.

Annonce
Nogle har installeret lamper, som lyser om aftenen, og en af dem er et ildsted, hvor man kan samles omkring bålets varme. Foto: Hans Petersen
Til åbningen af den ny park var der også mulighed for at komme helt tæt på dyr fra Ree Park. Foto: Hans Petersen
Kunsthal Aarhus åbnede fredag en ny park med siddeinstallationer af de kendte franske designere Ronan (tv.)og Erwan Bouroullec. Det sker i anledning af kunsthallens 100 år i september. Foto: Hans Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce