Annonce
Aarhus

Aarhus har stadig tre ghettoer

Gellerupparken er igen i år på regeringens ghettoliste. Sammen med Bispehaven og Skovgårdsparken. Foto: Axel Schütt
Bispehaven, Gellerupparken/Toveshøj og Skovgårdsparken er igen i år på regeringens ghettoliste. Gellerupparken og Bispehaven betegnes som "hårde" ghettoer.
Annonce

AARHUS: År efter år har skiftende regeringer præsenteret den såkaldte ghettoliste, og søndag er den offentliggjort for tiende år i træk.

Der er 28 boligområder på den nye liste, oplyser Transport- og Boligministeriet. Det er et område mindre end sidste år.

Tre af dem ligger i Aarhus, nemlig Gellerupparken/Toveshøj, Bispehaven og Skovgårdsparken.

Gellerupparken og Toveshøj samt Bispehaven er også på den såkalt "hårde" ghettoliste, fordi de har figureret på ghettolisten de sidste fem år.

Der er tre boligområder, som ikke længere opfylder kriterierne, mens der er to nye såkaldte ghettoområder.

De tre boligområder er Gadelandet/Husumgård i København, Charlotteager i Høje Taastrup og Ellekonebakken i Viborg. Korskærparken i Fredericia er tilbage på listen, fordi andelen af beboere med ikkevestlig baggrund er steget. I Karlemoseparken i Køge er andelen af dømte steget.

Listen har blandt andet betydning for, om boligområder skal rive boliger ned, og hvem der må bo i de almene boliger. Den såkaldte ghettoliste vurderer alle almene boligområder med mindst 1000 beboere.

Områderne måles blandt andet på andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet eller uddannelse, andelen af dømte kriminelle, samt hvor mange der ikke har anden uddannelse end grundskolen. Antallet af udsatte boligområder er også opgjort. Det er i år på 40, mens der var 43 i 2018. Der er fortsat 15 af de "hårde ghettoområder".

Boligminister Kaare Dybvad (S) fortæller, at det vigtigste ved årets liste er, at 43 af 45 områder har oplevet, at flere er kommet i beskæftigelse.

- Det generelle billede i næsten alle områder er, at der er en meget positiv udvikling i beskæftigelsen i sammenligning med resten af samfundet.

Han fortæller, at han egentlig personligt er imod brugen af betegnelsen "ghetto".

- Det er det, der står i loven, og så bliver jeg nødt til at henholde mig til det. - Men jeg synes, at ghetto er et upræcist begreb for de områder, vi har i Danmark, siger ministeren. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

AGF

For første gang i 11 år: AGF besejrer FC København

Annonce