Annonce
Aarhus

Aarhus fik ros for at have styr på spredningen af corona-smitten - alligevel opretter politiet nye hotspots

Østjyllands Politi holder igen ekstra øje med hvor mange der forsamles i nattelivet flere steder i midtbyen. Foto: Axel Schütt
For at forhindre at smitten spreder sig i nattelivet - hvor mange forsamles - opretter Østjyllands Politi nu hotspots i midtbyen i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Så sent som tirsdag var der stor ros til Aarhus fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Magnus Heunicke uddelte sin ros til Aarhus, fordi byen ifølge ministeren havde vist, at det med de rigtige restriktioner var muligt at få bugt med en pludselig voldsom stigning i antallet af nye smittede.

Alligevel opretter Østjyllands Politi nu såkaldte corona-hotspots i midtbyen af Aarhus - nærmere bestemt omkring Åboulevarden, Store- og Lilletorv, Pustervig og Skolegade.

Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Baggrunden for oprettelsen er, at antallet af corona-smittede er blusset op på landsplan.

- Vi vil gøre, alt vi kan fra politiets side for, at antallet af smittede ikke stiger voldsomt igen i Østjylland, og derfor holder vi ekstra godt øje med nattelivet, hvor vi ved, at mange samles. Vi er bekymrede for, at folk glemmer retningslinjer og den sunde fornuft, når stemningen er høj, og der er alkohol i blodet. Derfor vil vi den kommende tid have ekstra patruljer ude foran restaurationerne i Aarhus, forklarer chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Østjyllands Politi indfører corona-hotspots inden for den røde streg. Illustration: Østjyllands Politi/Jens W. Møller

Hotspotsene indføres med virkning fra torsdag kl. 17.00, og Østjyllands Politi er i samarbejde med Aarhus Kommune i gang med at sætte skilte op, der advarer om, at politiet kan indføre opholdsforbud på stedet, hvis for mange mennesker samles. Politiet vil derfor have ekstra tilsyn med områderne.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) bakker op om politiets indsats mod spredningen af corona.

- Der kan hurtigt samles mange mennesker i midtbyen, og jeg håber, at både de unge og alle vi andre, tænker os om og ikke forsamler os i samme område, når vi går i byen. Det er vigtigt, at vi holder fast og husker de gode vaner med afstand og håndsprit - også, når vi mødes i festligt lag, forklarer borgmesteren.

Der har tidligere været etableret corona-hotspots i Aarhus Kommune - her var der dog først og fremmest tale om populære badestrande og parker, som tiltrak alt for mange mennesker på de varme sommerdage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Bandekonflikt ulmer igen i Aarhus: 23-årig sigtet efter bandeparagraf

Debat

Kvindemuseet: Byrådet danser udenom

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Aarhus

Dagens corona-tal: Lidt flere smittede, men færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Pukkelbump får skældud: Men i virkeligheden elsker mange dem

Alarm 112

Politiet advarer: 34-årig århusianer fuppet af Nets-svindler og afslørede sine kreditkort

Annonce