Annonce
Aarhus

Aarhus Havn foran kæmpe udvidelse: Rådmand kræver, at bugtudsigten bevares

- Mange borgere er optaget af at bevare udsigten ud over Bugten, og jeg er selv bekymret for, om en så stor udvidelse af Aarhus Havn er for voldsom, siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V). Fotos: Axel Schütt og Flemming Krogh

Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, er forbeholden over for Aarhus Havns ønsker om at udvide Østhavnen til næsten dobbelt størrelse.

AARHUS: Planerne om at udvide Østhavnen på Aarhus Havn til næsten dobbelt størrelse og at justere ved Tangkrogen skal ske med varsomhed og med stor hensyntagen til borgernes ønsker og udsigten ud over bugten.

Det mener rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V), der er på vej med to indstillinger om emnet til byrådet.

Dermed skal politikerne i byrådet snart tage stilling til den videre planlægning for Tangkrogen og forslaget om en markant udvidelse af den såkaldte yderhavn.

Rådmanden er forbeholden overfor havnens ønsker om en stor udvidelse af havnearealet ud i bugten.

- Der er lagt op til en væsentligt større udvidelse af havnen end tidligere planlagt. Det har store konsekvenser for udsigten ud over bugten på strækningen fra Marselisborg og hen til Ballehage. Mange borgere er optaget af at bevare udsigten, og jeg er selv bekymret for, om indgrebet bliver for voldsomt. Havnen er en vigtig virksomhed i byen, som vi skal give gode rammer, men vi skal have undersøgt, om så stor en udvidelse er nødvendig, og om den eventuelt kan ske på en anden måde, siger Bünyamin Simsek.

Annonce

Store borgerprotester

For et år siden stillede borgmester Jacob Bundsgaard op med et forslag om en større opfyldning i vandet og udvidelse af arealet ved Tangkrogen for at skabe en større eventplads. Det udløste store borgerprotester og i efterårets valgkamp trak borgmesteren følehornene til sig, ligesom alle partier i byrådet sagde nej til at udvide Tangkrogen.

Bünyamin Simsek anbefaler derfor nu byrådet, at der ikke sker yderligere opfyldninger ud for Tangkrogen.

- Vi skal have en helhedsplan for Tangkrogen, og i den forbindelse er det vigtigste at få flyttet renseanlægget. Med stigningen i antallet af borgere i Aarhus er det afgørende vigtigt, at vi får et stort og moderne rensningsanlæg på området, der kan håndtere spildevandet. Men vi har lyttet til borgernes ønsker, og derfor skal flytningen og andre ændringer ske uden et alt for voldsomt indgreb i området, mener rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce