x
Annonce
Aarhus

Aarhus Havn om corona-virus: - Vi regner med at blive påvirket snart

Aarhus Havn modtager containere og varer fra mange steder. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Aarhus Havn modtager løbende containerskibe og forsyninger fra Kina og andre asiatiske lande. Havnen regner med, at de snart kan spore de første konsekvenser ovenpå lukkede fabrikker i Kina som følge af den frygtede Corona-virus.

AARHUS: Nej, corona-virussen har ikke haft den store betydning på Aarhus Havn. Endnu. Men på havnen regner de med, at de snart opleve et helt andet mønster i indholdet af skibe fra Kina og Asien, hvor corona - nu kaldet covid-19 - er opstået.

Havnen modtager ugentligt ét stort, containerskib fra Kina med alverdens forsyninger samt flere andre containerskibe, som har samlet containere op rundt omkring i andre asiatiske havne.

Medarbejder hos Aarhus Havn, Nicolai Krøyer, regner med, at de snart vil kunne mærke covid-19s store kraft, for den kommer nemlig med en tidsmæssig forskydning.

- Vi regner med, at vi snart bliver påvirket af covid-19. Transporttiden fra Kina er på omkring en måned til halvanden, så fra sygdommens udbredelse og lukninger af kinesiske fabrikker i forbindelse med det kinesiske nytår (21. januar til 20. februar, red.), vil vi nok snart mærke efterdønningerne fra manglende leveringer, lyder det fra ham.

Annonce

Uvist omfang

Omfanget og hvilke varer, der er tale om, kender Nicolai Krøyer og resten af Aarhus Havn ikke til endnu. Det er nemlig svært på forhånd at kunne danne sig et overblik over, hvilke kinesiske fabrikker der har været lukkede, men som efter planen skulle have forsyninger til Danmark.

- Vi ved ikke på stående fod, hvor meget og hvordan vi bliver påvirket. Det er svært for os at sige, om det store, ugentlige containerskib fra Kina er tiltænkt at have containere med fra nogle af de lukkede fabrikker. Derudover ved vi heller ikke endnu, hvad de mindre containerskibe, som har samlet containere op andre steder i Asien, har med, siger Nicolai Krøyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce