Annonce
Aarhus

Aarhus Havn sætter ny rekord: Hvert minut løftes der mere end én container over kaj

Aarhus Havn satte torsdag ny Danmarksrekord for containeromsætning. Arkivfoto: Henning Bagger
Et år i coronavirussens tegn har ikke kunne stoppe Aarhus Havn, som torsdag satte ny rekord i containeromsætning, da container nummer 574.747 blev løftet over kaj.
Annonce

AARHUS: Et år præget af corona har ikke kunne stoppe Aarhus Havn.

Torsdag løftede man container nummer 574.747 over kaj og det er ny Danmarksrekord i containeromsætning. Dermed har havnen på 11 måneder formået at slå rekorden fra sidste år.

- I dag løftes container nummer 574.747 over kaj og det er det største antal i Danmark nogensinde. Dermed slår vi vores egen rekord fra sidste år. Men det betyder samtidig, at alt hvad vi omsætter resten af året, er lig med årets vækst, og det synes jeg er ganske flot i en tid med svag verdensøkonomi, siger havnedirektør Thomas Haber Borch i en pressmeddelelse.


I dag løftes container nummer 574.747 over kaj og det er det største antal i Danmark nogensinde.

Thomas Haber Borch


Resultatet bliver ikke mindre af, at Aarhus Havns største konkurrent syd for grænsen kom ud af første halvår med et omsætningsfald på 12 procent, hvilket sætter Aarhus' resultat i perspektiv.

En af forklaringerne på den århusianske succes er en stigende eksport af svinekød til det asiatiske marked. Blandt andet til Kina, hvis egen produktion af svinekød er faldet de senere år på grund af afrikansk svinepest.

Ifølge pressemeddelelse fra Aarhus Havn er det dog ikke bare eksporten, der er steget i 2020. Det er også på importsiden.

- Jeg vil gerne erkende, at det ikke var vores forventning, at vi I år både skulle sætte rekord i antallet af importerede og eksporterede containere – og især ikke, når vi skeler til, hvad der sker i nogle af de øvrige havne i Europa. Men vi glæder os naturligvis over, at det ser ud som om, at dele af dansk erhvervsliv har det godt trods krisen, og at de vælger Aarhus Havn som deres foretrukne ind- og udskibningshavn, siger Thomas Haber Borch.

Aarhus Havn er landets største containerhavn med en markedsandel på mere end 65 procent af de containere, der omsættes i Danmark.

Den nye rekord, der blev sat torsdag, på 574.747 containere, betyder, at der løftes mere end én container over kaj hvert eneste minut året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce