Annonce
Aarhus

Aarhus-historien trækker rekordmange gæster til Den Gamle By

Det store lokomotiv fra Frichs' Fabrikker er populært hos alle aldersklasser. Her ses Dronning Margrethe ved åbningen af udstillingen. Foto: Axel Schütt

Den Gamle By øger besøgstallet tårnhøjt efter åbningen af "Aarhus Fortæller".

Annonce

AARHUS: Den Gamle By er allerede en stærkt besøgt attraktion. Men efter åbningen af udstillingen om Aarhus' historie er det blevet endnu vildere.

Købstadmuseet på Viborgvej nåede sidste år over en halv million gæster for første gang i historien, og at dømme efter besøget i den første måneds tid til "Aarhus Fortæller" ser det ud til, at museet kan lægge yderligere 100.000 gæster oven på tallet, når året er omme.

I den første måned efter åbningen 12. april har der været 20 procent flere gæster på museet end i den tilsvarende måned sidste år, oplyser overinspektør Martin Brandt Djupdræt.

- Vores bud er, at 65-70 procent af de besøgende på museet i den første måned har besøgt "Aarhus Fortæller". De tre såkaldte Aarhus-weekender, vi har holdt på det seneste, har været meget populære, og der var fuldt hus til alle introduktionerne til udstillingen. Der blev holdt tre introduktioner både lørdag og søndag i de tre weekender, siger Martin Brandt Djupdræt.

Besøg til Aarhus Fortæller

Besøg i Den Gamle By i 2017 frem til 11. maj: 90.417
Besøg i Den Gamle By i 2016 frem til 11. maj: 80.600

Fremgang på 17 procent

"Aarhus Fortæller" åbnede 12. april.

Besøg i Den Gamle By fra 12. april til 11. maj 2017: 36.912

Besøg i Den Gamle By fra 12. april til 11. maj 2016: 30.759

Fremgang på 20 procent

Det er sjovt at undersøge det store Aarhus-kort på gulvet. Foto: Kim Haugaard

Han glæder sig også over publikums reaktioner.

- Vi har undersøgt, hvad folk særligt hæfter sig ved. Der er ikke et mønster, men det er alt fra vikingemiljøet til den animerede altertavle, lokomotivet, Besættelsesafsnittet, det store kort over Aarhus i gulvet, busklippekort og animation over rutenet i Aarhus, bycyklen og Thomas Helmigs jakkesæt med meget mere, forklarer Martin Djupdræt, der bemærker, at flere har meldt, at de ikke fik set det hele, men vil komme igen fordi det er så spændende.

Der er ros for, at det er en lys udstilling, at der både er arbejdet med rigtige materialer i afsnittene, og at det er en interaktiv og sjov udstilling.

- Flere synes, der mangler siddepladser, så det er vi ved at rette op på. Vi stiller bænke op. Egentlig så vi de to biografer som et par steder, folk kunne sidde, men de er så populære, at folk sidder der længere. En af filmene om byens udvikling varer et kvarter og er delt op i mindre afsnit. Men folk går ikke ud efter et afsnit. De vil have det hele med, siger Martin Djupdræt.

Tryk på knappen og få historien fortalt i porten. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Alle aldersklasser

Alle aldersklasser uddeler ros, og det gælder både århusianere og folk fra andre byer i lande, oplyer Martin Djupdræt.

- Jeg blev passet op af studerende fra Amsterdam universitet. De syntes, det var både underholdende og spændende at se, hvad det er for en by, der er kulturhovedstad. Indtil nu har også udenlandske museumskolleger fra England, Norge, Estland og Sverige været her og er blevet inspireret, siger Martin Brandt Djupdræt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce