Annonce
Aarhus

Aarhus Hjælper lokalt

Pia Skadhede og Tine Bay fra Aarhus Hjælper.

Man kan sagten have brug for hjælp, selv om man ikke bor i Afrika, men i Aarhus.

Pia Skadhede er socialrådgiver. Hendes hjerte banker for at hjælpe udsatte århusianere.

Annonce

»Det kan være naboens børn, hvis mor er psykisk syg, eller en hjemløs. Men vi har meget fokus på børn,« siger hun.

Sammen med Tine Bay er hun taget til Lystrup for at hente 100 T-shirts med Aarhus Hjælper-logo på. De skal bruge dem til de frivillige ved det velgørenheds-løb, de søndag arrangerer ved Egå Engsø.

»Det er et godt eksempel på, hvor hurtigt tingene fungerer i Aarhus Hjælper. Fra vi bad om hjælp til T-shirtsene, gik der under et døgn, inden T-shirts-sponsoratet med John Jørgensen og hans firma Markon var i hus,« fortæller Tine Bay.

Men er I ikke bare et par hattedamer fra Risskov, der køber aflad?

»Jeg fik ideen ud af taknemlighed. Jeg har selv haft en udfordrende opvækst og ved, at det, der skal til, er, at nogen interesserer sig for én, gider at gøre en forskel,« siger Pia Skadhede.

Foreningen Aarhus Hjælper er under et år gammel, med det går over al forventning.

»Folk tænder på, at det handler om børn i Aarhus. Det bliver mere nærværende af, at det er lokalt. Der er mange, som gerne vil gøre en forskel, men ikke ved, hvor de skal gå hen,« siger Pia Skadhede.

Foreningen leder efter den bankforbindelse, hvor de kan få mest muligt ud af pengene.

»Folk står i kø for at blive medlemmer, frivillige og for at betale penge ind, derfor skal vi også have mest muligt ud af pengene,« siger Tine Bay.

De to kvinder vælger ikke selv modtageren til hjælpen. De har et samarbejde med Lisbeth Zornig Andersen, den tidligere børnerådsformand. Men de søger også samarbejde med en lang række mindre hjælpeorganisationer i Aarhus.

»Der er mange små foreninger og projekter i byen, der har for travlt til markedsføring. Det er det, vi kan,« siger Tine Bay.

Hvis du synes, hun ser godt ud, er du ikke den eneste. Tine Bay var Danmarks repræsentant ved Miss World i 1995 i Sydafrika.

»Jeg mødte Nelson Mandela og hans egen børnefond. Jeg syntes, det var et helt fantastisk arbejde, de lavede. Jeg lærte også at bruge de muligheder, der er ved at være kendt, til at få budskabet ud og skabe håb,« siger hun.

På søndag den 29. september stiller mere end 200 løbere op ved Egå Engsø til Aarhus Hjælper-løbet 2013. Det koster 20 kroner at deltage, men man opfordres til at betale mere, hvis man kan.

Byens borgmester, Jacob Bundsgaard, skyder løbet i gang og løber selv med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce