Annonce
Sport

Aarhus-hold har fået en stærk start i 2. division

De århusianske 2. divisionshold har fået en flot start på sæsonen. Tilsammen har de vundet fem af seks kampe, kun Nicklas Ullum og Aarhus Fremad har tabt (til netop Brabrand). Arkivfoto: Ole Nielsen
Lørdag spiller VSK Aarhus, Brabrand og Aarhus Fremad tredje kamp på en uge. For alle tre hold er der tegn på en god sæson, men der er samtidig rigeligt at udvikle på.

FODBOLD: Det er kun et indbyrdes opgør mellem Aarhus Fremad og Brabrand, der forhindrer 2. divisions tre lokale Aarhus-klubber i at tage fuld gevinst fra sæsonens første to kampe.

Oprykkerne VSK Aarhus vandt overraskende en storsejr på udebane over nedrykkerne Thisted i premieren mens de slog Ringkøbing ud i pokalturneringen. Ligeså vandt både Fremad og Brabrand på udebane i første runde, mens de mødtes i pokalturneringen.

Her spillede de to klubber lige op foran 800 tilskuere på Riisvangen og måtte ud i forlænget spilletid inden Brabrand gik videre på en straffescoring i sidste sekund.

Klubberne ligger henholdsvis nummer ét, to og fire i 2. division, hvilket man dog ikke skal lægge for meget i, når der kun er spillet én runde.

Og de tre cheftrænere er da også beskedne i deres vurdering af sæsonstarten:

Annonce

2. division

  • De århusianske hold i 2. division er kommet godt fra start i denne sæson.
  • Brabrand: Vandt 2-1 i Dalum i første runde og slog Aarhus Fremad ud af pokalturneringen i midtugen. Møder Ringkøbing hjemme lørdag kl. 14.00.
  • Aarhus Fremad: Vandt 3-0 i Næsby i første runde og tabte 2-3 efter forlænget spilletid til Brabrand i pokalturneringen. Møder Dalum hjemme lørdag kl. 14.00.
  • VSK Aarhus: Oprykkerne vandt 4-1 i Thisted i første runde og slog Ringkøbing 1-0 i pokalturneringen. Møder Vejgaard lørdag klokken 13.30.

Jens Gjesing, VSK Aarhus

Slog Thisted 4-1 i første runde og vandt 1-0 over Ringkøbing i pokalturneringen.

- Jeg synes stadig ikke, jeg kan afgøre, hvor vi helt præcis står. Det har set fornuftigt ud, men jeg vil holde fast i, at der er mange ting, vi skal gøre bedre i forhold til de kampe, vi har spillet den seneste uge.

- Men set ud fra, at det har været en lettere hektisk sommerperiode hvor mange er kommet sent hjem fra ferie og vi har mange nye spillere, har vi et godt udgangspunkt. Men der er stadig rigtig meget, vi skal arbejde med.

I vundet to udesejre som oprykker - endda over en nedrykker fra 1. division. Det må da være svært at holde benene på jorden?

- Vi har ikke nogen kæmpestor respekt for de hold, vi skal møde. Vi har fokus på vores egen biks. Jeg analyserer ikke kun vores kampe ud fra, om vi vinder eller taber. Det er ikke fordi, der er så mange ting, vi kunne have gjort bedre i de to kampe, vi har spillet. Men der er mange parametre, vi kan udvikle os på. Helt nede fra det konditionelle til taktik og relationer. Og det er meget naturligt på dette tidspunkt af sæsonen.

- Det er dejligt at vinde kampe, det er det vigtigste. Men vi er nødt til at være kritiske over for vores præstationer. Det er dén måde, vi skal udvikle os på.

Tom Søjberg, Brabrand

Slog Dalum 2-1 i første runde og vandt 3-2 over Aarhus Fremad i pokalturneringen efter forlænget spilletid.

- Vi er ikke helt, hvor vi skal være. Vi har ikke fat i bunden af os selv eller styr på, hvad vi skal i hvilke faser. Vi roder lidt rundt. Og jeg synes, det er det samme med Aarhus Fremad. Vi er vel lidt det samme sted. Vi har brugt nogle nye spillere, som vi er ved at spille ind.

Så selvom I har fået en god start på papiret, så er du ikke helt tilfreds?

- Vi er ikke, hvor jeg havde troet og håbet. Selv i de første 90 minutter mod Aarhus Fremad, hvor vi jo burde være friske, var spillet rodet; vi lavede mange sløsede afleveringer, som blev opsnappet. Men spillerne kæmper med alt, hvad de har.

Morten Mølkjær, Aarhus Fremad

Slog Næsby 3-0 i første runde og tabte 2-3 til Brabrand i pokalturneringen efter forlænget spilletid.

- Jeg synes, det ser godt ud. Det ser virkelig godt ud. Når vi får spillet ud af det første pres kan vi ramme et rigtig godt flow. Og det skal vi bygge videre på. Det ligner fodbold mere og mere. Vi mangler at få bygget på, så vi holder bolden oppe i modstanderens felt oftere.

- Men vi spiller med mange spillere på 20 år, så jeg synes stadig det er flot, at vi kan spille lige op med et hold som Brabrand, der var i 1. division forrige sæson og var i toppen af 2. division sidste år. De har været stærke i lang tid med deres måde at gøre tingene på. Jeg synes også vi så i pokalkampen, at det er et hold, man kan regne med, selvom Tom (Søjberg, Brabrand, red.) ikke altid er så meget for at tale det op. De har været stabile i lang tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce