Annonce
Sport

Aarhus-hold kan godt spare på harpiksen: Landets næstbedste håndboldrækker lukker ned

Der har været godt gang i skudarmen hos HEI på det seneste, men de kommer ikke i aktion foreløbigt, da 1. division er indstillet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
HEI, Skovbakken, AGF og Hadsten bliver alle ramt af, at der ikke må spilles kampe i 1. division i minimum fire uger frem
Annonce

HÅNDBOLD: Onsdag aften slog HEI Håndbold Vendsyssel med 27-25 i herrernes 1. division, hvilket var århusianernes fjerde sejr på stribe.

Men der kan komme til at gå en rum tid, før HEI igen kommer til at smage sejrens altid herlige sødme.

Torsdag er det nemlig blevet besluttet, at håndbolden kommer til at ligge helt stille i minimum fire uger i landets næstbedste række for både mænd og kvinder. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Det er konsekvensen af, at 1. division ikke er undtaget af forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer, der gælder frem til 23. november, da 1. division af myndighederne ikke klassificeres som "professional sport".

Det går set med lokale briller i herrernes 1. division også ud over Skovbakken, mens Hadsten og AGF Håndbold fra kvindernes 1. division heller ikke kommer i aktion i de følgende fire uger.

Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen oplyser til TV2, at cirka 160 spillere er på kontrakt i 1. divisionsklubberne. Derudover har klubberne ansatte i andre funktioner.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne fortsætte med at spille. Der er en del arbejdspladser, fordi mange af klubberne kører et professionelt setup. Det er rigtigt ærgerligt, at det får konsekvenser for alle klubberne, siger han.

- Vi har fået lovning på kompensation, men det hjælper os jo ikke på den korte bane, lyder det fra direktøren.

Han forklarer, at hverken antallet af spillere, der får løn for at spille, eller beløbet de modtager, er stort nok til at blive klassificeret som professionel sport.

Skovbakken skulle lørdag have mødt SUS Nyborg på udebane, mens Hadsten og AGF - henholdsvis top -og bundhold i kvindernes næstbedste række - først skulle have været i aktion i næstkommende weekend.

Klubberne er ramt af det generelle forsamlingsforbud, og tæller altså ikke med som elitehold. Derfor må der maksimalt samles ti personer over 21 år til eventuelle træningspas.

De udsatte kampe bliver genplaceret, når der er mulighed for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce