Annonce
Sport

Aarhus-hold lukker ned for den fælles træning: Erik Veje tvivler på, at der kommer et slutspil

Erik Veje Rasmussen og holdet skal ikke træne i hallen i de næste 14 dage. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus United og Århus Håndbold kommer ikke i hallen i den kommende uge. Cheftræner for Århus Håndbold Erik Veje Rasmussen har svært ved at se sæsonen bliver spillet til ende.

HÅNDBOLD: Dansk Håndbold Forbund besluttede sent onsdag aften at lukke ned for al aktivitet i de kommende 14 dage. Det betyder, at de lokale ligahold også bliver ramt. For Aarhus Uniteds vedkommende bliver det allerede gældende fredag aften, hvor de skulle have spillet mod Odense på udebane, mens det i herrernes liga udskyder de sidste to runder af grundspillet.

Aarhus United havde efter fredagens kamp en kamppause, der løb frem til 4. april, hvor de har Nykøbing Falster Håndbold på hjemmebane. Derfor var det på forhånd planlagt, at holdet skulle køre på lavt blus i den kommende uge, hvor spillerne skulle koncentrere sig om fysisk træning.

- Planen er, at vi holder et kort møde i dag og taler om, hvordan vi griber udviklingen an fremover. Det har hele tiden været planen, at spillerne skulle have lidt ferie i den kommende uge, hvor de skulle følge et fysisk program og så skulle vi derefter arbejde frem mod Nykøbing Falster kampe, som vi havde 14 dage til at forberede os på, fortæller Aarhus Uniteds cheftræner Heine Eriksen.

Efter udmeldingen fra Statsministeriet i går skal spillerne dog lave den fysiske træning hver for sig og ikke mødes som et hold.

- Som situationen er nu, så aner vi jo ikke om, og hvornår, vi kommer i kamp. Men vi er også nødt til at have en ide om hvor hver spillerne er formmæssigt, hvis der pludseligt bliver fløjtet op igen. Det handler også om det mentale, for der vil være mange vigtige kampe tilbage, hvis turneringen bliver fløjtet i gang, siger Heine Eriksen.

Han kommer ikke bare til at sidde og stirre ud i luften. Han er i fuld gang med at sammensætte et nyt hold til den kommende sæson, ligesom der skal planlægges opstart, træningskampe og bookes træningslejr.

Annonce

Håndboldliga

Følgende kampe i herrernes og kvindernes Håndboldliga bliver berørt af, at ligaen lukkes ned i de næste 14 dage

Århus Håndbold: 19/3 Skjern Håndbold (ude) og 25/3 Bjerringbro-Silkeborg (hjemme)

Aarhus United: 13/3 Odense Håndbold (ude)

Skanderborg Håndbold herrer: 20/3 Ribe/Esbjerg (ude) og 25/3 Skjern (hjemme)

Skanderborg Håndbold damer: 21/3 EH Aalborg (hjemme)

Erik Veje tror ikke på et slutspil

Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen fortæller, at man allerede onsdag eftermiddag havde besluttet at aflyse træningen frem til mandag. Den beslutning blev dog ændret torsdag morgen, så det nu er sådan, at truppen ikke træner de næste 14 dage.

- Det væsentlige ved den nuværende situation er, at alle danskere bidrager til, at landet kommer på ret køl igen. Det skal vi også bidrage med og derfor giver det ingen mening, at vi samler 20 mennesker, der har været i kontakt med mange andre, og træner i en hal for fuld drøn. Håndbold er en kontaktsport, hvor der bliver svedt på og slæbt rundt med hinanden, siger træneren.

Han forventer ikke, at turneringen bliver genoptaget igen. For ham er der ikke blot tale om 14 dages pause, men en længere nedlukning af turneringen og derfor har han svært ved at se, hvordan man skal kunne få afviklet alle de kampe, der bliver udskudt, og et senere slutspil og nedrykningsspil.

- Jeg tror det bliver umuligt at få afviklet et slutspil og et nedrykningsspil. Jeg tror ikke på, at smitten bare er på retur om 14 dage. Det er en længere periode, der er tale om, lyder det fra Erik Veje Rasmussen.

I skrivelsen fra Dansk Håndbold Forbund onsdag aften stod der også, at beslutningen om at lukke ned vil få betydning for op og nedrykning i de forskellige rækker. Om det også gælder Håndboldligaen er dog endnu vist.

Heine Eriksens spillere skal selv lave fysisk træning i den kommende uge. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce