Annonce
Aarhus

Aarhus hyldede MGP-vinder: Mille er ambassadør for musikken

Musikhusets foyer vrimlede med børn tirsdag morgen. De var inviteret med til Aarhus Kommunes hyldest til årets MGP-vinder, 11-årige Mille fra Risskov.

AARHUS: Store børnehavebørn og 5. klasseselever fra midtbyens skoler og dagtilbud vandrede på række ind i Musikhuset tirsdag morgen. Sammen med skoleelever fra Risskov var de inviteret med til en officiel hyldest af 11-årige Mille Liendgaard, der selv bor i Risskov og går i 5. klasse på Sølystskolen.

For godt to uger siden vandt Mille børnenes MGP, og som det hører sig til ved den slags særlige lejligheder, havde Aarhus Kommune sat vinderen stævne. Denne gang i Musikhuset.

- Hvor er det bare dejligt at se så mange. Synes I ikke bare, at Mille har gjort det godt?, spurgte Rabih Azad- Ahmad (R), rådmand for kultur og borgerservice, da han trådte op på scenen og bød velkommen.

Rabih Azad-Ahmad fortalte de fremmødte børn, at han - ligesom Mille - synger, både når han er glad, og når han er ked af det.

- Det gjorde jeg også, da jeg kom til Danmark som 13-årig og havde efterladt familie i flygtningelejre. Jeg var ked af det. Men det er flot, at man kan lukke musikken ind i sit liv, også når man er ked af det. Det håber jeg, at flere kan lære af, sagde Rabih Azad-Ahmad, inden han ønskede Mille tillykke og kaldte hende en ambassadør for musikken og for Aarhus.

Annonce
Aarhus Kommune havde inviteret 5. klasser fra midtbyskolerne og skolerne i Risskov, hvor Mille bor. Hun optrådte derfor både for sin gamle klasse og for sin nye klasse på Sølystskolen. Foto: Kim Haugaard

En rigtig sangfugl

Rådmand for børn og unge, Thomas Medom (SF), overrakte gaver på kommunens vegne; en hård pakke med Kay Bojesens Sangfugl, og en flad med billetter til håndboldkvindernes EM-kvalifikation, der spilles i Aarhus.

- Mille spiller jo selv håndbold, forklarede Thomas Medom.

Og så fik børnene endelig den lille koncert, de var lovet. Med sin søster, sin kusine og sin veninde på scenen optrådte Mille for første gang med to andre selvkomponerede sange, inden hun sluttede af med MGP-vindersangen "Til næste år".

Publikum klappede og flagede, og dermed var Milles sjette koncert på godt to uger nået til ende.

- Det har været vildt sjovt, også at få lov til at være sammen med de andre fra MGP. Og vi fortsætter indtil sommerferien, fortalte Mille Liendgaard, da hun var igennem rækken af fans, der gerne ville have en 'selfie' med MGP-vinderen med hjem.

Rådmand for kultur og borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) og rådmand for børn og unge, Thomas Medom (SF) (bagved), overrakte Mille gaver på vegne af Aarhus Kommune. Foto: Kim Haugaard
De største børn fra midtbyens børnehaver var tirsdag inviteret til en stor oplevelse; en kort koncert med MGP-vinderen Mille. Foto: Kim Haugaard
Mille Liendgaard optrådte for første gang med flere af sine egne sange, der har fået titlerne "Min drøm" og "Spørg Mig". Publikum fik selvfølgelig også vindersangen fra MGP "Til næste år". Foto: Kim Haugaard
Efter koncerten stod flere af børnene i kø for at få et billede med Mille. Og så var det tilbage i skole. Også for MGP-vinderen. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Corona og masker

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce