Annonce
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus Kommune genindfører restriktioner for besøg i ældreplejen. Det skyldes en markant stigning i antallet coronasmittede i Aarhus. Foto: Mads Dalegaard
Aarhus Kommune går i aktion for at bremse markant stigning i antallet af coronasmittede i Aarhus. Der er blandt andet fokus på det somaliske mindretal, som står for halvdelen af de nyeste tilfælde af Covid-19.
Annonce

AARHUS: Aarhus Kommune indleder en storoffensiv for at bremse den markante vækst i antallet af coronasmittede i Aarhus.

Det betyder blandt andet, at der igen indføres besøgsrestriktioner i ældreplejen samt for bosteder på det sociale område.

Desuden er der sat gang i en målrettet indsats med det somaliske mindretal i Aarhus som målgruppe. Tal for smittespredningen viser, at omkring halvdelen af de seneste døgns coronasmittede Aarhus-borgere har somalisk baggrund.

- I forhold til de somaliske mindretal er vi i gang med at kontakte boligforeninger og andre aktører, der kan hjælpe med at oplyse om situationen i mindretallet. Men det er vigtigt at understreger, at vi har er en situation, som kræver en bred og generel indsats af samtlige borgere i Aarhus. Alle har et personligt ansvar for at følge de forholdsregler, der hjælper med at standse smittespredningen, understreger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Annonce

Ansatte skal testes

Mandag fik nye tal for coronasmitten alarmklokkerne til at ringe i Aarhus.

Tal fra Statens Serum Institut viste, at der fra fredag til mandag blev konstateret 50 nye tilfælde af coronasmittede i Aarhus Kommune. De nye tilfælde i Aarhus-området udgjorde en fjerdedel af nye smittede på landsplan, der er på 207.


Men det er vigtigt at understrege, at vi har er en situation, som kræver en bred og generel indsats af samtlige borgere i Aarhus. Alle har et personligt ansvar for at følge de forholdsregler, der hjælper med at standse smittespredningen.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester


Tirsdag fortsatte den kedelige udvikling i Aarhus, da Statens Serum Institut fortalte om et døgn med yderligere 27 coronasmittede borgere med bopæl i Aarhus. De 27 tilfælde i Aarhus var lig en tredjedel af samtlige smittetilfælde konstateret fra mandag middag til tirsdag middag.

På baggrund af situationen trådte Aarhus Kommunes kriseledelse sammen. Facit blev blandt andet besøgsrestriktioner i ældreplejen og på de sociale institutioner, ligesom samtlige ansatte på de to kommunale områder nu skal testes for Covid-19.

- Det handler om mellem 4.000 og 5.000 ansatte. Og vi vil fortsætte med at teste til smittetrykket falder, forklarer Jacob Bundsgaard.

Annonce

Børneområdet holder kursen

På kriseledelsens møde blev mulighederne for corona-restriktioner på skole- og børnepasningsområdet også endvendt.

Men indtil videre holder Aarhus Kommune fast i de gældende retningslinjer i bestræbelserne på at bremse coronasmitte.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) ser med stor alvor på de seneste dages stigninger i antallet cornasmittede. Foto: Axel Schütt

- Stigningen i antallet af smittede ser ikke ud til at have ramt dagtilbud, skoler og fritidstilbud endnu, men vi ser på situationen med alvor. Vi er parate til at skærpe retningslinjerne, og vi er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om eventuelle nye tiltag. Samtidig er vi på vej med ny kommunikation til forældre og medarbejdere om, at alle fortsat skal være opmærksomme på krav om afstand, hygiejne og sundhed fortsat gælder og skal tages alvorligt, forklarer børn- og ungerådmand Thomas Medom (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny økonomidirektør hos Koncenton

Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce