Annonce
Aarhus

Aarhus-instruktørs film med Ghita Nørby i hovedrollen får stor pris

Ghita Nørby har hovedrollen i den prisbelønnede film. Fotograf Tobias Scavenius
Mads Koudal scorede 5000 dollars. Ghita Nørby har hovedrollen.

AARHUS: Den århusianske filminstruktør og skuespiller Mads Koudal er netop vendt hjem fra Sydkorea og med en pris i bagagen.

Hans kortfilm ”Mellem Sten og et Hårdt Sted” fik hæderen. Filmen har Ghita Nørby i hovedrollen.

Mads Koudals film var udvalgt blandt 5752 indsendte film til den prestigefyldte Asiana International Short Film Festival i Seoul, Sydkorea. Filmen blev af festivalens jury tildelt Special Jury prisen for second best short film. Med prisen fulgte 5000 dollars.

- Jeg er stadig målløs. At vinde denne pris betyder rigtig meget og at jeg blev inviteret til Seoul var en vanvittig overraskelse og oplevelse, og at sidde i en fyldt sal i Seoul og se min lille film blive så flot modtaget glemmer jeg aldrig.

Filmen blev tidligere på året nomineret til bedste danske kortfilm på Odense International Filmfestival og er nu på rejse rundt på festivaler over hele verden.

”Mellem Sten og et Hårdt Sted” er kort fortalt en smuk løsrivelseshistorie om forholdet mellem 81-årige Birthe (Ghita Nørby), der kæmper med tiltagende demens, og hendes 55-årige datter Karen (Jeanne Rasmussen), der har Downs syndrom og stadig bor hjemme hos sin mor.

I andre roller i filmen ses Charlotte Fich og Mikkel Vadsholt.

Annonce

Filmen

”Mellem Sten og et Hårdt Sted” er instrueret og skrevet af Mads Koudal og produceret af Mellow CPH og har blandt andet modtaget støtte fra Aarhus Filmværksted, Dansk Skuespillerforbund, Danske Dramatikere, Blockbuster og Landsforeningen Downs syndrom.

Jeanne Rasmussen og Charlotte Fich er med i filmen. Foto: Sebastian Falck Stigsby
Mads Koudal på den røde løber i Seoul. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce