Annonce
Kultur

Aarhus Jazz Orchestra spiller op: Minder og musik i Master Fatmans ånd

Til maj mindes Aarhus Jazz Orchestra afdøde Master Fatman ved fire koncerter. En af dem afvikles i Atlas i Aarhus. Arkivfoto
Aarhus Jazz Orchestra havde planlagt fire koncerter med Master Fatman som vært. Men efter Master Fatmans død er koncerterne ændret til arrangementer med ord, musik og minder. Et af dem afvikles i Aarhus.

AARHUS: Master Fatmans kærlighed til musik, jazz, fællesskab - og livet i det hele taget.

Det er torsdag 9. maj omdrejningspunktet for et mindearrangement i Atlas i Aarhus.

I maj mindes Aarhus Jazz Orchestra Master Fatman ved fire koncerter på Godset i Kolding, Musikken Hus i Aalborg, Stars i Vordingborg og Atlas. Koncerterne har længe været i kalenderen som Jazz For Dummies - en musikalsk rejse gennem jazzhistorien med Master Fatman som ærlig og kærlig vært.

Men den plan blev ændret, da Master Fatman døde 26. marts. Master Fatmans pludselige død betyder, at Aarhus Jazz Orchestra i stedet for mindes Danmarks jazzmester med en koncert med radioklip, anekdoter og musik.

Jonas Visti guide publikum gennem aftenen. Jonas Visti er til daglig radiovært på DR P8 Jazz, og har som DJ, konferencier og jazz-formidler rejst land og rige tyndt.

Annonce

Musik og historier

Jonas Visti var gode venner med Master Fatman.

Han beskriver tykmesteren, som manden der lærte ham alt om radio, musik og det at være DJ.

Deres seneste samarbejde var på Statens Museum for Kunst, hvor de sammen lavede lydsiden til den store forårsudstilling med skulptøren Sonja Ferlov Mancoba. Derudover har de lavet mixtapes. radioprogrammer, DJ-events og meget andet. Ved koncerten spiller Aarhus Jazz Orchestra nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Der bliver gamle og nye optagelser af Master Fatman, som Jonas Visti har gravet frem af DR’s arkiver. Publikum kan se frem til spændende historier om Master Fatman. Aarhus Jazz Orchestra har besluttet at udbetale Master Fatmans honorar til hans familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce